program uživo
')">
')">

NE BOJ SE MALO STADO Papa stigao u Makedoniju

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
NE BOJ SE MALO STADO Papa stigao u Makedoniju

Papa Franjo stigao je posljednjega dana 28. inozemnoga putovanja, u utorak 7. svibnja, iz Sofije u Skopje, glavni grad Sjeverne Makedonije, koju pohodi pod geslom „Ne boj se, malo stado“.

U zračnoj luci Papu su dočekali makedonski premijer Zoran Zaev, predsjednik Đorđe Ivanov i predstavnici vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora, a svečanost dobrodošlice priređena je u Predsjedničkoj palači, piše IKA.

U središtu pohoda Skopju je posjet Memorijalnom centru Majke Terezije u kojem će se okupiti vjerske vođe u toj zemlji te se susresti sa siromašnima, a Papa će predvoditi molitvu s okupljenima. Slijedi misa na Trgu Makedonija na kojoj će Papa održati homiliju.

Nakon ručka na programu je ekumenski i međureligijski susret s mladima u Pastoralnom centru gdje će Papa održati govor. Nakon susreta s mladima u katedrali u Skopju susrest će se sa svećenicima, njihovom rodbinom i redovnicima kojima će se Sveti Otac također obratiti prigodnim govorom. To je ujedno i posljednja točka Papina apostolskog putovanja u Bugarsku i Republiku Sjevernu Makedoniju.

Oproštajna svečanost će se održati oko 18 sati u međunarodnoj zračnoj luci u Skoplju iz koje će Papa zrakoplovom poletjeti za Rim u 18.30 sati. Dolazak u rimsku međunarodnu zračnu luku Ciampino je predviđen za 20.30 sati.