program uživo
')">
')">

FOTO Ručak zahvale za donatore Udruge fra Slavko Barbarić u Međugorju

FOTO Ručak zahvale za donatore Udruge fra Slavko Barbarić u Međugorju

U Međugorju je upriličen ručak zahvale za sve koji pomažu rad Udruge ''fra Slavko Barbarić'', koja se brine o studentima slabijeg imovinskog stanja. Uručene su slike koje su donatori kupili na donatorskoj večeri u Neumu koja je u ožujku održana u okviru znanstveno-stručnog skupa s ciljem da olakša školovanje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Fra Karlo Lovrić predsjednik Udruge ''fra Slavko Barbarić'' zahvalio je svim koji su sudjelovali na ovoj donatorskoj večeri i ručku zahvale. Zahvalio je i u ime 500 studenata koji će dobiti potporu za studiranje.

''I studenti su zahvalni i zadovoljni, ali uz obrazovanje treba im osigurati i radna mjesta. U Švicarskoj žive Talijani, Nijemci i Talijani, ali oni svi za sebe kažu da su Švicarci. Drži ih ekonomija, da nemaju jaku ekonomiju i oni bi ratovali. Moramo zadržati te visokoobrazovane ljude da ostanu osiguranjem radnih mjesta, jer svi koji sa svojim obiteljima sada odu, više se neće vratiti kazao je fra Karlo Lovrić, koji je uručio slike i zahvalnice svima koji su kupnjom jedne od umjetnina pomogli rad Udruge.

Donatorska večer u Neumu treći put organizirana je pod pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića.

''Drago mi je da smo i ove godine bili uz Udrugu ''fra Slavko Barbarić''. Meni je drago da se mi još jednom zajedno vidimo. Hvala vam od srca što ste izdvojili ovo vrijeme da provedete zajedno s nama i ovu treću godinu za redom i mogu reći da smo danas stvorili jednu ozbiljnu mrežu. Ja ću vas samo zamoliti da nastavimo dalje. Pomozimo drugima a osobito mladima kojima je danas najpotrebnije. Naravno, trebat će i pomoć u otvaranju novih radnih mjesta, ali obrazovanje je preduvjet. Treću godinu zaredom ovime šaljemo poruku zajedništva. Ne sumnjam da će ovdje biti Hrvata i za sto i za dvjesto godina, unatoč svim izazovima koji su ispred nas'', kazao je Čović.

Na kraju ručka zahvale organizatori zahvalili i onima koji pomogli rad Udruge i uručili im sliku. Kroz Udrugu ''fra Slavko Barbarić'' do sada je od 1992. godine prošlo 5497 korisnika stipendija ili jednokratnih pomoći. Prilog je pripremila kolegica Sanja Pehar, a psolušajte ga u audiozapisu.