program uživo
')">
')">

PUT SRCA 15. 5. 2019. – Dom "Marija naša nada"

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
PUT SRCA 15. 5. 2019. – Dom "Marija naša nada"

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja.

Otvoren je 05. rujna 2004. godine kao plod suradnje: Udruge „Mir i dobro“ iz Italije, Fondacije "Don Carlo Gnocchi", Udruge „Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg Bosne“ iz Širokog Brijega, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Nada“ iz Širokog Brijega i Općine Široki Brijeg, te uz podršku fra Joze Zovke kao idejnog začetnika.

U Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ 39 djece s tjelesnim i psihološkim poteškoćama, uz primjenu specifičnih metoda i tretmana, uključena su u različite skupine. Najnoviji odjel je Odjel za autizam otvoren prije nešto više od godinu dana koji pohađa četvero djece.

Ali više o radu Doma, programima, djeci, roditeljima i poteškoćama s kojima se susreću govorili smo u emisiji Put srca u kojoj je gostovala Mirela Artuković, senzorni terapeut, koja već 15. godinu radi u Domu. S njim je razgovarala Paula Tomić.