program uživo
')">
')">

Misu na Bleiburgu predvodi ravnatelj HKM-a i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Misu na Bleiburgu predvodi ravnatelj HKM-a i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina

U emisiji "Argumenti" Hrvatskog katoličkog radija danas (16. svibnja) ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić objavio je da će misu na Bleiburgu, za žrtve Križnog puta, u subotu 18. svibnja predvoditi mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa.

Dr. Markić pozvao je sve one koji će doći odati počast žrtvama na Bleiburgu da se dostojanstveno i molitveno spomenu hrvatskih žrtava.

“Upućujem zamolbu da posjetitelji ničim ne daju povoda manipulacijama koje su se javljale nekoliko posljednjih godina. Želimo pokazati kako je riječ o uistinu vjerničkom okupljanju te da se molitveno spominjemo hrvatskih žrtava koje su bespravno ubijene. Uistinu nam je dužnost i obaveza moliti za njih”, poručio je Markić.

Komemoracija u povodu 74. obljetnice Bleiburške tragedije bit će u subotu 18. svibnja na Loibaškom polju pored Bleiburga.

Program komemoracije u subotu, 18. svibnja:

– 11 sati: molitva kod hrvatskoga groba na mjesnom groblju u Unterloibachu
– 11.30 sati: polazak procesije s groblja prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju
– 12 sati: dolazak procesije pred spomenik na Bleiburškom polju, završna molitva
– 12.15: misno slavlje
– 13.45: molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi
– 13.55: polaganje vijenaca
– 14.15: završetak komemoracije