program uživo
')">
')">

Papa Franjo doputovao u Rumunjsku i uputio telegram predsjednici RH

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Papa Franjo doputovao u Rumunjsku i uputio telegram predsjednici RH

Papa Franjo doputovao je danas (31. svibnja) u Bukurešt, prvo odredište svoga apostolskog putovanja u Rumunjsku, na kojem će boraviti do 2. lipnja, objavio je Vatican News, a prenosi IKA.

Pohod pod geslom „Koračajmo zajedno“ drugi je posjet jednoga pape toj zemlji, nakon pohoda svetog Ivana Pavla II. u lipnju 1999.

Kratka svečanost dobrodošlice upriličena je u zračnoj luci gdje je Svetog Oca dočekao Predsjednik Klaus Werner Iohannis u pratnji supruge. Papu je po izlasku iz zrakoplova dočekalo i dvoje djece odjevenih u tradicionalnu nošnju koja su mu predala cvijeće.

U pratnji apostolskog nuncija u Rumunjskoj, mons. Miguela Mauryje Buendíje, naslovnog nadbiskupa Italice, Papa je potom napustio zračnu luku i zaputio se u Predsjedničku palaču Cotroceni gdje se održava službena svečanost dobrodošlice, susret s predsjednicom rumunjske Vlade Vasilicom Vioricom Dăncilăom, te susret s predstavnicima vlasti, društvenoga života i diplomatskog zbora tijekom kojeg će Papa održati svoj prvi govor.

Tijekom leta u Bukurešt, glavni grad Rumunjske, odredišta svoga 30. međunarodnog putovanja izvan Italije, dok je zrakoplov prelijetao teritorij Republike Hrvatske, papa Franjo uputio je brzojav predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

 „Dok ulazim u hrvatski zračni prostor na putu za Rumunjsku upućujem srdačne pozdrave Vašoj Ekscelenciji i vašim sugrađanima. Zazivajući blagoslov Svemogućeg Boga na Vaš narod, molim se da vam udijeli svaki mir i blagostanje“, ističe se u Papinoj poruci.

Papa je po običaju uputio pozdrave svim šefovima država iznad čijeg je teritorija letio zrakoplov kojim putuje: Italije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Bugarske.