program uživo
')">
')">

Borba s ovisnošću cjeloživotna je borba, a ova duhovna obnova u Međugorju je kamen temeljac

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Borba s ovisnošću cjeloživotna je borba, a ova duhovna obnova u Međugorju je kamen temeljac

U Međugorju se održavaju Drugi dani trijeznosti na kojima sudjeluje više od šezdeset bivših ovisnika iz Poljske, Engleske, Irske, Hrvatske i BiH.

Program je jučer započeo Klanjanjem, a onda je katehezu održao fra Marinko Šakota međugorski župnik koordinator duhovne obnove.

Jučer se i molila Krunica na brdu Ukazanja, a potom su sudionici Duhovne obnove sudjelovali u večernjem molitvenom programu u crkvi sv. Jakova. Danas je program počeo Klanjanjem u 9 sati, a nastavio se svjedočanstvima i katehezom apostolskog vizitatora za župu Međugorje mons. Henryka Hosera kojemu su darovali sliku Majke Božje.

Jedan od organizatora ovih dana trijeznosti je i Dario Vasilj iz Međugorja.

-Ovo je druga duhovna obnova za bivše ovisnike. Zadovoljni smo programom i odazivom. Imamo svjedočanstva, govorio nam je i nadbiskup Henryk Hoser, što je oduševilo sve sudionike, imamo posjet majčinom selu, a i sutra su također svjedočanstva. Uglavnom su to bivši ovisnici o alkoholu i reakcije na duhovnu obnovu su pozitivne. Borba s ovisnošću cjeloživotna je borba, a ova duhovna obnova u Međugorju je kamen temeljac na putu tog oporavka, kazao nam je Vasilj.

Duhovnom obnovom zadovoljni su i svi sudionici, bivši ovisnici koji su ovih dana u Međugorju.

-Ovo mi je sedmi put da sam u Međugorju. Bivši sam alkoholičar i ovisnik o drogama, koji je to konzumirao više od dvadeset godina. U Međugorju sam shvatio da trebam Boga kao vodiča u svom životu. Tada sam se ispovjedio nakon dugo vremena i zamolio Boga da mi bude vodič u životu. Od tada mi je život puno bolji, ali uz Božju pomoć, svaki put kada padnem dignem se na noge. Za mene Međugorje znači da me Bog voli i da za mene želi sve najbolje. Međugorje je veliki blagoslov. Puno sam momaka upoznao u programu anonimnih alkoholičara, a i sa mnom ovdje je 15 momaka iz tog programa koji mi puno pomažu u životu. Na ovoj duhovnoj obnovi shvatio sam da svoj mir mogu naći jedino u Isusu, kazao je sudionik ove duhovne obnove Aidan Cryan iz Dublina.

Goran Nuić iz Ljubuškog, također, je imao problema s alkoholom pa je utjehu pronašao u Međugorju, umjesto u alkoholu, kao nekada.

-U Međugorju sam susreo Darija jer sam imao problema s alkoholom. Nakon majčine smrti i svakodnevnih problema bježao sam od stvarnosti i utjehu sam pronalazio u piću. Hvala Bogu i Majci Božjoj pa sam tu završio i vidio da je život puno više od toga. Priznao sam problem sebi i svojoj obitelji i kao što je fra Marinko Šakota rekao ovdje tražim mir koji Gospa daje, a ne onaj koji dolazi od ovog svijeta. Prezadovoljan sam ovom duhovnom obnovom. Program je super, drago mi je da je ovoliki broj sudionika, ali se nadam kako će se pridružiti još sudionika iz Hercegovine jer sigurno ima još ljudi kojima je potrebna pomoć, kazao nam je Goran. Ovi Dani trijeznosti u Međugorju se održavaju drugi put i trajat će još sutra.