program uživo
')">
')">

Devetnica za 38. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira u Međugorju

Devetnica za 38. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira u Međugorju

U subotu, 15. lipnja u Međugorju započinje Devetnica Kraljici Mira. Svaki dan u 16 sati kroz ovih devet dana molit će se krunica na Podbrdu, kao zajednička priprava 38. obljetnici ukazanja Kraljice Mira.

Gotovo se neprekidno prema Gospinu kipu na Podbrdu, a posebno u ovoj Devetnici Kraljici Mira uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Tijekom dana u Međugorju će se svete mise slaviti na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati, a sat kasnije je sveta misa.

Tih dana mnogi će se i ispovijedati za što će im na raspolaganju biti veliki broj svećenika na brojnim jezicima.

U ponedjeljak (24. lipnja) na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 38. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., u rano jutro bit će i međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova.

Hodnju mira je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti.

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, a središnja svečana sv. misa bit će u 19 sati. Nakon misnog slavlja počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti Oltarski Sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Brojni će hodočasnici tih dana u Međugorje dolaziti i pješice, pa se i vozačima apelira na pojačan oprez u prometu i sporiju vožnju.

I naša Radiopostaja Mir Međugorje priprema se za ove dane, pa ćete u našem programu, uz redoviti prijenos večernjeg molitvenog programa, moći čuti i razmatranja svećenika o Devetnici Kraljici Mira, svjedočanstva onih kojima je Međugorje promijenilo život, intervjue s hodočasnicima, a naši novinari uz pripremu brojnih priloga, uživo će se javljati s međugorskih molitvenih mjesta sa zanimljivim sugovornicima, kao i s Hodnje mira…