program uživo
')">
')">

Fra Ljubo Kurtović na uočnicu ukazanja: I Crkva je nakon svih godina prepoznala plodove Međugorja

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Fra Ljubo Kurtović na uočnicu ukazanja: I Crkva je nakon svih godina prepoznala plodove Međugorja

Na uočnicu godišnjice ukazanja Kraljice Mira u Međugorju – na blagdan svetog Ivana Krstitelja (24. lipnja) središnju večernju svetu misu, pred više tisuća vjernika, predslavio je fra Ljubo Kurtović uz koncelebraciju 196 svećenika.

-Iako sutra slavimo obljetnicu Gospinih ukazanja, upravo na današnji dan u popodnevnim satima prije 38 godina, kako svjedoče vidioci, ustrajno i nepokolebljivo, kroz sve ove godine ukazala se Gospa s djetetom Isusom u naručju na Podbrdu. I taj prvi dan ukazanja kada Gospa ništa nije govorila djeci znakovit je. Dan svetog Ivana, a znamo da je sveti Ivan preteča, onaj koji je pripravio put Gospodinu, onaj koji je pokazao na Isusa kao Jaganjca Božjeg, koji oduzima grijehe, terete, tjeskobe i krivnje naše. I Gospa je ovdje, kroz sve ove godine, poput Ivana Krstitelja, kroz tolike godine pokazala putove milosti, pripravila put do Isusa i dovela do Isusa. U tom prvom danu ukazanja je i bit, i smisao, i sadržaj Međugorja svih ovih godina i Gospine prisutnosti. Ništa važnije, ništa dragocjenije, ništa potrebnije nemamo od onoga što nam Majka daruje, a daruje nam Boga i vodi nas k Bogu. To je nebrojeno mnoštvo posvjedočilo kroz sve ove godine promijenjenim obraćenim životom, duhovnim probuđenjem iz duhovne smrti, kazao je u svojoj propovijedi fra Ljubo Kurtović dodavši kako je ''nemoguće prebrojiti sve one duše i srca koji su bili dotaknuti blizinom neba i milosti''.

-Međugorje je ostalo i donosi dobar plod, unatoč svim iskrivljenim pričama. Međugorje, tj. Gospa je ovdje živa i prisutna, i ustraje i dalje u svojim pozivima sa snažnom željom da se dogodi obraćenje i promjena na svakom srcu. To obraćenje i promjena potrebni su nam svaki dan. Mi znamo da se lako oduševiti na početku, ali biti oduševljen kroz sve ove godine i 38 godina nemoguće je ljudskom snagom i silom. Nikad Gospa nije rekla dođite u Međugorje da bi mene vidjeli. Ona nam govori puno zahtjevnije i potrebnije što nam je činiti, a do vjere dolazi se najprije slušanjem riječi i otvaranjem srca živoj prisutnosti samoga Gospodina. I Crkva je nakon svih ovih godina prepoznala dobre plodove koji se događaju, koji niču ovdje u Međugorju, kazao je fra Ljubo Kurtović, naglašavajući evanđeoski kriterij ''po njihovim plodovima ćete ih prepoznati''

-Stablo se prepoznaje po plodu. Mi ne vidimo korijene stablu, ali vidimo plodove koji su na stablu, a znamo da plodovi ne vise u zraku. Oni su vezani uz stablo koje ima svoje korijene. Isto tako je i ovdje. I plodovi ovdje imaju svoje korijene, svoj izvor, svoj početak prije 38 godina, a ovdje su plodovi molitva, post, obraćenje, sudjelovanje srcem na svetoj misi, klanjanje Isusu, hranjenje Božjom riječju, ispovijed, pomirenje s Bogom, s bližnjima i sa sobom, kazao je fra Ljubo Kurtović i naglasio kako su ti plodovi ovdje još snažnije oživljeni Gospinom prisutnošću. Cijelu propovijed fra Ljube Kurtovića poslušajte u audiozapisu

Sutra (25. lipnja) je 38. godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Brojni pješaci već hodočaste prema Međugorju. Najviše će ih večeras biti na hercegovačkim cestama, pa apeliramo vozačima na dodatni oprez.