program uživo
')">
')">

Fra Miljenko Šteko: Slavimo Boga zbog naše svete Crkve, koja je prepoznala sve plodove Međugorja

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Fra Miljenko Šteko: Slavimo Boga zbog naše svete Crkve, koja je prepoznala sve plodove Međugorja

Župljani Međugorja, zajedno s hodočasnicima sa svih strana svijeta u molitvenom ozračju proslavili su ovaj posebni dan – 38. godišnjicu Gospinih ukazanja. Danima hodočasnici pristižu u Međugorje, neki od i nakon višednevnog pješačenja. Osim crkve sv. Jakova mjesta hodočašća su ovih dana i međugorska brda, brdo Ukazanja i Križevac. Kao jedan od većih plodova Međugorja mnogi ističu sakrament ispovijedi, a upravo na godišnjicu ukazanja mnoštvo svećenika na desecima jezika ispovijedalo je cijeli dan tisuće pristiglih hodočasnika.

Na ovaj posebni dan u Međugorju su, uz hodočasnike iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske bili hodočasnici iz još 27 zemalja, i to iz Njemačke, Austrije, Engleske, SAD, Irske, Italije, Slovenije, Ukrajine, Francuske, Poljske, Češke, Švicarske, Švedske, Koreje, Kine, Belgije, Mađarske, Slovačke, Taivana, Portorika, Moldavije, Španjolske, Šri Lanke, Brazila, Meksika, Novog Zelanda i Martinika. Tijekom dana slavljeno je 16 svetih misa, a središnje večernje misno slavlje pred više desetaka tisuća vjernika predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju 276 svećenika.

''Na današnji dan želimo slaviti Boga zbog njegove Riječi, zbog Marije, Kraljice Mira, znaka njegove dobrote i milosrđa; zbog svih milosti koje nam je Gospinim zagovorom ovdje darovao i dariva. Također, zbog svih vas hodočasnika – bogotražitelja koji sad u potpunoj slobodi savjesti dolazite ovdje i molite se. Zbog svih vas župljana koji gotovo četiri desetljeća nosite hrabro svoje terete i milosti.

Želimo slaviti Boga zbog naše svete Crkve, koja je po Kristovu namjesniku, svetom ocu Franji, prepoznala sve plodove Međugorja i ovdje postala posebno prisutna po apostolskom vizitatoru nadbiskupu Henryku Hoseru, koji mi je povjerio predvoditi ovo večerašnje zahvalno misno slavlje i čije vam pozdrave izručujem'', kazao je na početku misnog slavlja fra Miljenko Šteko, a njegovu homiliju u cijelosti poslušajte u audiozapisu.