program uživo
')">
')">

U Mostaru zaređeno pet novih svećenika

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
U Mostaru zaređeno pet novih svećenika

Na svečanoj misi u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Ratko Perić zaredio je petoricu novih svećenika. Dosadašnji đakoni, a sada novi svećenici Mostarsko-duvanjske biskupije su Petar Filipović iz Mostara i Domagoj Markić iz Pologa, a za Hercegovačku franjevačku provinciju zaređeni su fra Dragan Bolčić iz Međugorja, fra Nikola Jurišić iz Posušja i fra Robert Pejičić iz Mostara.

Nakon što su kandidati za ređenje predstavljeni, biskup Perić održao je propovijed u kojoj je, između ostaloga, pozvao nove svećenike da čuvaju i prenose vjerski nauk koji se već dvije tisuće godina prenosi, počevši od apostola, pa sve do danas.

Dok su se pjevale litanije, petorica novih svećenika ležali su u molitvi pred oltarom, a zatim su na njih položili ruke biskup i svi prisutni svećenici, te je izgovorena molitva ređenja, nakon čega su po prvi put obukli svećeničku misnicu, u čemu su im pomogli njihovi župnici.

Na kraju Mise pročitana je čestitka koju je papa Franjo uputio mostarsko-duvanjskom biskupu Ratku Periću, povodom 50. godišnjice ređenja za svećenika. Biskup Perić zaređen je za svećenika 29. lipnja 1969., u generaciji koja je brojila ukupno 19 svećenika. Katedrala u Mostaru bila je ispunjena velikim brojem vjernika, među kojima su bili članovi obitelji, rodbina i prijatelji novih svećenika.