program uživo
')">
')">

Četvorica novaka na Humcu položila svoje prve redovničke zavjete

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Četvorica novaka na Humcu položila svoje prve redovničke zavjete

Nakon završene godine novicijata, u subotu 6. srpnja 2019. pod večernjom svetom misom u 19 sati u novoj crkvi na Humcu, svoje prve privremene redovničke zavjete položila su mlada braća: Robert Cvitanović iz župe sv. Petra i Pavla – Mostar, Antonio Petric iz župe Bezgrešnoga Začeća BDM – Posušje, David Slišković iz župe Uznesenja BDM – Široki Brijeg i Josip Stanić iz župe sv. Mihovila Arkanđela - Tomislavgrad.

Misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, u koncelebraciji s meštrom novaka fra Stankom Mabićem, gvardijanom fra Darijom Dodigom i još 18 svećenika. Na misi je nazočilo i više od dvadeset bogoslova.

U prigodnoj propovijedi fra Miljenko je zavjetovanicima naglasio da polažući zavjete – evanđeoske zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće u ''našoj Provinciji, stupaju na put obraćenja koje je trajni proces''.

-Zavjeti kao osobno predanje, ali ujedno i vanjski vidljivi znak, trebaju nas voditi do onog potpunog predanja po uzoru na svetog Franju, kazao je u svojoj propovijedi fra Miljenko Šteko, potom je uslijedio je obred zavjetovanja, nakon kojeg su nazočna braća čestitala zavjetovanicima.

Na misi je pjevao humački zbor, a u asistenciji su bili bogoslovi i postulanti, na kraju su svi pozvani u samostanski klaustar na druženje i okrjepu.