program uživo
')">
')">

Biskup Vlado Košić posjetio gradilište spomen-crkve u Zrinu

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Biskup Vlado Košić posjetio gradilište spomen-crkve u Zrinu

Spomen crkva Našašća sv. Križa u Zrinu bit će blagoslovljena 14. rujna. Sisački biskup Vlado Košić posjetio je jučer 21. kolovoza gradilište spomen-crkve u Zrinu kako bi se upoznao s izvedenim radovima koji su ušli u završnu fazu.

Trenutačno se na crkvu nanosi fasada, a sljedećih dana dolazi na red krovni pokrov kao i uređenje unutrašnjosti. Pripremaju se i ploče s imenima 291 ubijenog Zrinjanina koje će biti postavljene na pročelju crkve, a akademski kipar Ivan Kujundžić izrađuje kameni oltar, ambon i svetohranište koji će u crkvu stići do blagoslova.

Misno slavlje i blagoslov crkve, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, u subotu 14. rujna u 10.30 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. O važnosti ovoga mjesta za hrvatski narod i njegovo stradanje kroz povijest u razgovoru s kolegicom Vedranom Vidović govorio Matija Petanjak, predsjednik Odbora za gradnju crkve Našašća sv. Križa u Zrinu.