program uživo
')">
')">

Fra Stipe Marković u propovijedi je govorio o pokori i postu, koji nije potreban Bogu, nego nama

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Fra Stipe Marković u propovijedi je govorio o pokori i postu, koji nije potreban Bogu, nego nama

Post i pokora – iako nismo u vremenu korizme – bile su teme propovijedi koju je u Međugorju 6. lipnja, osvrnuvši se čitanje iz Evanđelje izrekao fra Stipe Marković, župnik u župi sv. Stjepana u Gorici kod Gruda.

-Pokora i post temeljne su sastavnice kršćanskog života i nisu ekskluzivno vezane za neko posebno vrijeme u liturgijskoj godini ili neki dio vjernikova vjerničkog života, kazao je fra Stipe i dodao kako ''Crkva od prvih početaka nalaže post u petak na spomendan Isusove muke i njegove smrti, te u srijedu na spomen Judine izdaje i početak muke Gospodinove, ali također i u neka posebna vremena liturgijske godine, a u svijesti potrošačkog društva u kojem živimo post i nemrs kao da ne postoje''.

-Post, bilo koje vrste ne treba Bogu, nego je potreban nama! Daj Bože da nam bude i plodonosan, riječi su kojima je fra Stipe Marković zaključio svoju propovijed, a koju na zahtjev slušatelja u cijelosti donosimo u audiozapisu.