program uživo
')">
')">

Božićna poruka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Božićna poruka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke

Božićnu radost sa slušateljima radiopostaje Mir Međugorje podijelio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i predsjednik Unije Manje braće Europe fra Miljenko Šteko. Evo njegove poruke, a možete je poslušati i u audiozapisu:

 

Poštovani slušatelji, draga braćo i sestre, od najstarijih do najmlađih, Gospodin vam dao svoj mir i dobro!

Prije dva tisućljeća, dok je svijetom vladao silom nametnuti „rimski mir“, dok su po gradovima Rimskoga Carstva trgovci robljem davali četiri roba za jednu papigu, dogodio se na rubu toga istog carstva prvi Božić – rođenje Božjega Sina, Bogočovjeka Isusa iz Nazareta. Došao je promijeniti ljudska srca i ljudske odnose. S Božićem je pokrenut nezaustavljiv val novoga života.

Prvi Božić bio je Isusov osobni Božić. On se tada rodio u čovjeku. A naše vrijeme treba naš Božić, prisutnost njegova otajstvena tijela, treba naše rođenje – u Njemu. Treba promjenu u našim srcima i u našim međuljudskim odnosima.

S posebnim osjećajem blizine i poštovanja svakome od vas, vjerni naši slušatelji, želim takav Božić. Neka Njegovo svjetlo obasja vaše duše i neka novi smisao života prostruji bićem. Da sve bude bolje, ljepše i plemenitije.

Kroz pripravu u vremenu došašća, dočekali smo ove božićne blagdane u kojima ćemo slaviti mise, moliti, pjevati i slušati nježne i mile božićne pjesme. Mnogim ljudima čestitat ćemo Božić. Posjećivat ćemo rodbinu, susjede i prijatelje.

Kušajmo svima darovati mir i dobro. Svaka naša riječ može biti na izgradnju ili rušenje. Izaberimo izgradnju. Mikroskopom razuma i duše tražimo najprije ono dobro jedni kod drugih. I potičimo da se onda i mir razvija i širi. Pomirimo se između sebe – u obitelji, u susjedstvu, u rodbini.

Zbilja, život je prekratak da bismo u sebi nosili bilo kakvu gorčinu, zamjeranje, hladnoću. Našem narodu treba mnogo više dobronamjernosti i milosrđa!

Neka Novorođeni Isus za prinos, u ime svih nas koji smo sjedinjeni ovim radijskim valovima, primi želje za mirom i pomirenjem. Za više dobrote među nama.

Svakome od vas do kojih dopiru ovi čujni valovi, izručujem najsrdačniji pozdrav i čestitku – na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

Mir i dobro!