program uživo
')">
')">

Don Ilija Jakovljević: U mučeništvu naših fratara gledamo proslavu Isusa Krista

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Don Ilija Jakovljević: U mučeništvu naših fratara gledamo proslavu Isusa Krista

U tijeku su Jubilarni 10. ''Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca'', u povodu 75. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca na Širokom Brijegu. Priredila ih je i ove godine Vicepostulatura postupka mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće''.  Molitveni program je započeo 4. veljače, u 17.30 je molitva krunice, a u 18 sati sv. misa. Sinoć je svetu misu predslavio don Ilija Jakovljević, vicepostulator postupka mučeništva bl. Miroslava Bulešića.

Naglaske iz njegove propovijedi koje je izdvojila kolegica Dragana Pavlović poslušajte u audiozapisu.

Večeras se krunica moli od 17 i 30, a u 18 sati je sveta misa. Predslavit će je don Filip Kucelin.

Na sami dan Obljetnice, sutra 7. veljače, program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana. Nastavlja se molitvom pred grobom gdje su trenutno pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca. Slijedi sv. misa zadušnica koju će predvoditi i na njoj propovijedati dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti ukratko rad Vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Ivan Marić, ml., izreći će riječi dobrodošlice i zahvale.

I ove će godine 7. veljače biti obilježen također kao »Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk«, što ga je proglasio grad Široki Brijeg, te kao »Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja«, što ga je proglasila Zapadno-hercegovačka županija.