program uživo
')">
')">

Don Mijo Šurlin, upravitelj Svetišta u Vepricu, uoči blagdana Gospe lurdske: Najvažnije je duhovno zdravlje

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Don Mijo Šurlin, upravitelj Svetišta u Vepricu, uoči blagdana Gospe lurdske: Najvažnije je duhovno zdravlje

U povodu 50. obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Bernardici u Lourdesu, te nakon hodočašća u to francusko Svetište, u jednoj prodolini pored Makarske kroz koju teče i potok, u Vepricu, napravljen je hrvatski Lourdes. U kamenu stijenu iznad pećine postavljen je kip Gospe lurdske, napravljena kapelica te vremenom izgrađeni objekti za duhovne programe. Danas, pet dana prije blagdana Gospe lurdske, koji se obilježava i kao svjetski Dan bolesnika našom radijskom pričom otišli smo do tog svetišta.

U Svetištu u Vepricu uoči blagdana Gospe lurdske nema posebno organiziranih priprema, ali je to mjesto svakodnevnih molitava i stalnih hodočašća. Pozivajući na molitvu za bolesnike, upravitelj Svetišta u Vepricu don Mijo Šurlin će reći kako ni tjelesno ni duševno zdravlje nije najvažnije u životu. Najvažnije je ono duhovno, koje nas čini dionicima Kristova života, koji ne prolazi ni kada umremo.

S don Mijom je razgovarala kolegica Višnja Spajić, a razgovor donosimo u audiozapisu.