program uživo
06:15 Jutarnja molitva
06:30 Pozdrav iz studija

Misa za nerođenu djecu

Misa za nerođenu djecu

Na Rimokatoličkom groblju u Raštanima koje je u vlasništvu župe sv. Mateja u Mostaru nalazi se posebna grobnica u koju se mogu pokapati nerođena djeca. Grobnica je uređena 2013.godine krajem listopada i stavljena na raspolaganje svima kojima je to potrebno.

Danas, na spomendan svetih Anđela čuvara će se u 17 sati slaviti sveta misa na ovom groblju, moliti će se za očuvanje i dostojanstvo nerođenog života, preporučiti našem nebeskom Ocu sve one koji su pogođeni na bilo koji način ovom suvremenom kulturom smrti. Na kraju svete mise u procesiji će se sa upaljenim svijećama poći do grobnice za nerođenu djecu i pomoliti se svetim Anđelima čuvarima za deset beba pokopanih u ovoj grobnici, za njihove roditelje i sve kršćanske obitelji da poštuju Božji dar života i radosno ga primaju.

Iz Župnog ureda sv.Mateja vas pozivaju na ovu svetu misu.

A naša kolegica Ana Marija Prskalo je razgovarala sa župnikom ove župe don Ivicom Borasom. Poslušajte audiozapis.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...