program uživo
06:15 Jutarnja molitva
06:30 Pozdrav iz studija

Srebrni jubilej Franjevačke galerije Široki Brijeg

Srebrni jubilej Franjevačke galerije Široki Brijeg

Franjevačka galerija Široki Brijeg, danas, 6. Listopada, u 18 sati, obilježit će svoj srebrni jubilej - 25. obljetnicu uspješnoga djelovanja. Za tu prigodu uređen je stalni postav moderne i suvremene likovne umjetnosti s oko 230 izložaka, od kojih su neki iznimne vrijednosti.

Napominjemo da su osnivači Franjevačke galerije imali uzore u franjevcima koji su, u još težim okolnostima, uz ulogu duhovnika preuzeli uloge prosvjetitelja i nositelja svekolikoga napretka. Tako su prvi visokoškolski studij u BiH, pod imenom Theologia domestica, otvorili god. 1867., a osnovno i srednjoškolsko obrazovanje podizali na najvišu moguću razinu.

Osim spomenutoga, na poticaj i uz mnogostruku pomoć Franjevačke galerije, god. 1996. osnovana je Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru sa sjedištem na Širokom Brijegu, što je dodatan razlog da posjetite ovu galeriju. No, o svemu više saznala je kolegica Dragana Pavlović u razgovoru s fra Vendelinom Karačićem, voditelj umjetničkog programa galerije.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...