program uživo
')">
')">

Gost Međugorskih minuta: slijepi kipar Andrea Bianco

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Gost Međugorskih minuta: slijepi kipar Andrea Bianco

Danas se obilježava Dan slijepih i slabovidnih osoba. Upravo smo danas u Međugorskim minutama ugostili jednog slijepog međugorskog hodočasnika Andrea Bianca. Ostao je slijep sa 21 godinu, u prometnoj nesreći. Nakon toga život mu se promijenio ali nije pao u očaj nego je to shvatio kao veliku milost. Nije bio neki vjernik, ali su ga u bolnici posjećivali vjernici. Kaže kako mu je na duhovnom putu najviše pomogao jedan redovnik karmelićanin koji mu je rekao: „ Koliko si ti sretan jer imaš križ.“ U tom trenutku je pomislio kako bi se rado zamijenio s njim. Međutim, kako je vrijeme odmicalo shvaćao je zašto mu je to rekao. Danas je oženjen suprugom koja je bila uz njega i u teškim trenucima i nije ga napuštala, imaju 4ero djece. Aktivan je u brojnim aktivnostima i organizacijama za slijepe i slabovidne osobe, izgrađuje skulpture u drvu, mramoru i keramici.

U Međugorje je prvi put došao 1998.godine i prvi dan je bio indiferentan prema Međugorju, sve je dobro, mislio je. Međutim, sad je već  40.put ovdje. Osim što on dolazi sa obitelji dovodi i grupe hodočasnika, kaže kako to čini ne samo da bi ispao kao neki veliki zagovaratelj Međugorja nego želi da što više ljudi osjeti radosti i milosti koje je on ovdje primio.

Cijelo njegovo svjedočanstvo poslušajte u audiozapisu.