program uživo
06:15 Jutarnja molitva
06:30 Pozdrav iz studija

Gost Međugorskih minuta: slijepi kipar Andrea Bianco

Gost Međugorskih minuta: slijepi kipar Andrea Bianco

Danas se obilježava Dan slijepih i slabovidnih osoba. Upravo smo danas u Međugorskim minutama ugostili jednog slijepog međugorskog hodočasnika Andrea Bianca. Ostao je slijep sa 21 godinu, u prometnoj nesreći. Nakon toga život mu se promijenio ali nije pao u očaj nego je to shvatio kao veliku milost. Nije bio neki vjernik, ali su ga u bolnici posjećivali vjernici. Kaže kako mu je na duhovnom putu najviše pomogao jedan redovnik karmelićanin koji mu je rekao: „ Koliko si ti sretan jer imaš križ.“ U tom trenutku je pomislio kako bi se rado zamijenio s njim. Međutim, kako je vrijeme odmicalo shvaćao je zašto mu je to rekao. Danas je oženjen suprugom koja je bila uz njega i u teškim trenucima i nije ga napuštala, imaju 4ero djece. Aktivan je u brojnim aktivnostima i organizacijama za slijepe i slabovidne osobe, izgrađuje skulpture u drvu, mramoru i keramici.

U Međugorje je prvi put došao 1998.godine i prvi dan je bio indiferentan prema Međugorju, sve je dobro, mislio je. Međutim, sad je već  40.put ovdje. Osim što on dolazi sa obitelji dovodi i grupe hodočasnika, kaže kako to čini ne samo da bi ispao kao neki veliki zagovaratelj Međugorja nego želi da što više ljudi osjeti radosti i milosti koje je on ovdje primio.

Cijelo njegovo svjedočanstvo poslušajte u audiozapisu.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...