program uživo
')">
')">

Giuseppe di Maggio: Nakon krika "Gospe pomozi" osjetio sam mir

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Giuseppe di Maggio: Nakon krika "Gospe pomozi" osjetio sam mir

Danas u emisiji Hodočasnik Kraljice mira gostovao je Giuseppe di Maggio, hodočasnik koji već 4.put hodočasti u Međugorje. Urednici i voditeljici emisije Huaniti Dragićević  ispričao je svoje iskustvo Međugorja te kako je osnovao molitvenu zajednicu Kraljica Mira u svom gradu Enna, na Siciliji.  

Inače, Giuseppe kaže kako je 10 godina bio u molitvenoj skupini ali nije nikada molio Gospi. U tom životnom periodu se osjećao loše, imao je razne pritiske i nalazio se u nekim beznadnim situacijama.  Priča kako je jedne noći, prije nego će leći u krevet, zavapio: „Gospe, pomozi mi.“

Kaže kako je čuo za Međugorje ali se nije zanimao za njega, bio je sav u slavljenju Boga u molitvi Duhu Svetomu. Ali nakon tog noćnog događaja, tog krika, osjetio je mir u srcu i tad je obećao Gospi doći i poljubiti zemlju gdje se ona ukazuje. To je učinio tek dvije godine kasnije, kaže bojao se prije doći.

Tijekom boravka u Međugorju najviše ga je dojmila molitva na Brdu s vidiocem Ivanom. Kaže kako je tišina koja je nastala neposredno prije Gospinog ukazanja u njemu izazvala jako urlanje, još uvijek se bojao. Vraćajući se sa ovog hodočašća, razmišljao je kako nešto mora učiniti, pala mu je na pamet ideja osnivanja molitvene skupine posvećene Gospi, ali je uvidio kako to nije lako i odustao je ali je nekoliko dana poslije, 2.9.2012. Gospa uputila poruku u kojoj je rekla kako nas treba i kako će uvijek biti uz nas na putu bez obzira koliko težak bio . Tada je osjećao veliku odgovornost ali i koliko ga Gospa ljubi te je osnovao ovu skupinu koja se otad sastaje svakog četvrtka. Giseppe kaže kako ova molitvena skupina ne moli za svoje nakane i potrebe nego za ostvarivanje Božjeg projekta s Međugorjem, za Gospine nakane, za obraćenje grješnika i za mir u svijetu.

Cijelo svjedočanstvo ovog međugorskog hodočasnika poslušajte u audiozapisu.