program uživo
')">
')">
13:15 Spomeni se da svetkuješ Dan Gospodnji
14:10 Popsacro val

Proslava patrona banjolučke katedrale i biskupije i zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Proslava patrona banjolučke katedrale i biskupije i zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije danas, 15. srpnja u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure svetu misu predslavio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a prigodnu propovijed uputio je mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

U utorak i srijedu, 16. i 17. srpnja 2019. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će 76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Zasjedanje će započeti u utorak, 16. srpnja u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH.

Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. Na zasjedanju će također sudjelovat delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Milan Stipić. apostolski upravitelj Križevačke eparhije i mons. Stanislav Zore, nadbiskup ljubljanski i predsjednik Slovenske biskupske konferencije. Tijekom svoga zasjedanja biskupi će se, između ostaloga, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošloga zasjedanja te saslušati godišnje izvješće o djelovanju Caritasa BiH. Posebnu pozornost posvetit će pastoralu obitelji, piše KTA.

Na kraju zasjedanja u srijedu, 17. srpnja u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za novinstvo na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.