program uživo
')">
')">

U Banjoj Luci se u subotu održava Redovnički dan 2019. u Bosni i Hercegovini

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
U Banjoj Luci se u subotu održava Redovnički dan 2019. u Bosni i Hercegovini

Ovogodišnji Redovnički dan s temom "Redovnici i redovnice u misijskom poslanju" održat će se u subotu, 24. kolovoza 2019. u franjevačkom samostanu na Petrićevcu u Banjoj Luci. Predavanje će održat nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, nekadašnji Predsjednik Papinskih misijskih djela.

Redovnički susret moderirat će ravnatelj KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču don Milan Ivančević, SDB.

Program će započeti u 10 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Miljenka Šteke. Na početku skupa prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i gvardijan samostana fra Domagoj Šimić.

Nakon predavanja nadbiskupa Hosera uslijedit će rasprava i stanka te priprema za Euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja. Nakon euharistijskog slavlja druženje redovnika i redovnica nastavit će se zajedničkim objedom uz razgovor i pjesmu.

U 14 sati, slijedi pohod banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure i samostanu "Marija Zvijezda", a zatim Skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH za njezine članove. Oko 17 sati je zatvaranje XXII. redovničkog dana, stoji na web stranici Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH Redovnistvo.ba.

Više o tome doznajte od sestre Kate Karadže, provincijske predstojnice Školskih sestara franjevki – Sarajevo, potpredsjednice  Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, koja je gostovala u našem programu, a razgovor je audiozapisu.