program uživo
')">
')">

U Mostaru održan koordinacijski sastanak Caritasa u BiH

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
U Mostaru održan koordinacijski sastanak Caritasa u BiH

Članovi Upravnog vijeća Caritasa BiH, na čelu s predsjednikom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i ravnateljem mons. Tomom Kneževićem, sastali su se u Duhovno-pastoralnom centru Emaus u Potocima kod Mostara u ponedjeljak, 21. listopada 2019. s predstavnicima međunarodnih Caritasa koji još uvijek djeluju u Bosni i Hercegovini: Caritas Italije, CRS (Caritas Sjedinjenih Američkih Država) i Caritas Švicarske.

-Caritas ima posebnu ulogu uvezivanja različitih materijalnih, duhovnih, političkih i moralnih snaga. Zato želimo zajednički tražiti načine za što bolju suradnju između svih nas, kako bismo bili učinkoviti, naglasio je u pozdravnom govoru predsjednik Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Na sastanku se razgovaralo o općoj situaciji u BiH, aktivnostima pojedinih Caritasa, koordinaciji karitativnog djelovanja i potencijalnim novim projektima. Između ostalog govorilo se o obilježavanju 25. obljetnice Caritasa BiH, o migrantskoj krizi, EU fondovima, održivosti postojećih aktivnosti i drugim važnim temama vezanim za koordinirano karitativno djelovanje. Sastanku su sudjelovali svi ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa u BiH koji si imali mogućnosti govoriti o potrebama na terenu i svojim aktivnostima. Predstavnici međunarodnih Caritasa izrazili su svoju spremnost za nastavkom suradnje i zajedničkom planiranju novih smjernica. Predsjednik Caritasa BiH kardinal Puljić na kraju je zahvalio svima za dolazak i „za svaku stvar koju ste učini da čovjek živi kao čovjek, dostojanstveno“, prenosi KTA, a poslušajte i što je zabilježio naš novinar Mario Pinjuh.