program uživo
')">
')">

Stjepan Lice autor je križnog puta 'Jeka ljubavi'

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Stjepan Lice autor je križnog puta 'Jeka ljubavi'

U emisiji Tolle lege ovoga utorka predstavili smo knjižicu "Jeka ljubavi", koja je upravo objavljena u izdanju Salesiane iz Zagreba. Riječ je o po mnogočemu iznimnoj knjižici, osobitom i zasad jedinstvenom križnom putu namijenjenom posebno djedovima i bakama. Autor je križnoga puta, Stjepan Lice, prepoznatljiv po odmjerenu i jednostavnu izričaju, snažna kršćanskoga nadahnuća u kojemu najprije progovara jednostavan, reklo bi se, svakodnevan i običan čovjek.

Ulomak svetopisamskoga teksta koji, iako poznat, snažno odjekuje uza svaku postaju majstora sakralnoga slikarstva Ive Dulčića. I pri svakomu listanju slika progovara riječima boje, a ulomak slikom riječi. Počinje hod postajama i naraštajima ljubavi: očeva, majka i djece, djedova, baka i unučadi i nadasve Božje ljubavi. 

Knjigu je u emisiji predstavila prof. Nada Babić, urednica knjige i urednica u Salesiani, a s njom je razgovarala urednica emisije Vedrana Vidović.