6.6 C
Međugorje
24.11.2020.

Upoznajmo Marijine obroke: Lady of Osijek naziv školske kuhinje u Liberiji

Vraćamo osmijeh na lica liberijske djece

Odrastanje u Liberiji izuzetno je teško. Djeca su često primorana raditi kako bi pomogla svojim roditeljima, dok se djevojčice udaju u ranoj dobi.

Za 145 učenika osnovne škole Kartumu Y Boakai situacija je znatno drugačija. Zahvaljujući velikodušnim donacijama iz Osijeka, učenici se mogu koncentrirati na učenje i bolju, drugačiju budućnost.
Za razliku od većine svojih vršnjaka, ova djeca imaju motivaciju za odlazak u školske klupe jer ih svakodnevno nakon nastave čeka topao obrok u školskoj kuhinji Lady of Osijek.  

Znanje, koje će ovim učenicama jednog dana promijeniti život, prenosi 7 učitelja.
U školskom dvorištu djeca imaju pristup pitkoj vodi, kao i četiri toaleta jednako raspoređena između dječaka i djevojčica.

Majke volonterke svakodnevno odlaze u školu kako bi zajedničkim snagama pripremile stotinjak obroka za sva gladna usta.
„Ova hrana pomaže mojoj djeci da budu manje gladna kada se vrate kući. Iz tog razloga poklanjam svoje vrijeme ovdje,“ govori jedna od majki volonterki Ma Hawa Johnson.

Ambicije ovih učenika jednako su velike kao i trud njihovih majki i učitelja.
Svjesni važnosti obrazovanja kao jedinog izlaza iz siromaštva u kojem odrastaju, ova djeca naporno rade da bi jednog dana bila uspješna.
„Kada odrastem, želio bih postati doktor,“ hrabro nam govori Bendu Sumo, mladi šesnaestogodišnjak.  Zahvaljujući potpori Osječana, Bendu može ostvariti svoj san!

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.
Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

Donaciju u BiH možete uplatiti na račun udruge: Predstavništvo strane nevladine organizacije „Mary's Meals Škotska“ Bijakovići bb, 88260 Čitluk. Broj žiro računa 3381207700022778, s naznakom svrhe “Donacija za Mary’s Meals”. Za informacije na koje sve načine možete pomoći i uključiti se u rad orga- nizacije Mary’s Meals, pišite nam na E-mail: medjugorje@marysmeals.org  Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

 

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Kako doći do rješenja problema?

Volite li zagonetke? Možda ste se susreli s onim zahtjevnim zadatkom koji od vas traži da jednim potezom, ne dižući olovku s papira, s...

Leptir koji nije letio

Često se u životu osjećamo kao da smo zatvoreni u neku čahuru iz koje nam je teško izići. Iako se borimo i rukama i nogama,...

Živimo li u vremenima apokalipse?

Policija je utvrdila identitet desetak mladih Turaka koji su neku večer provalili u katoličku crkvu svetog Antuna u bečkoj četvrti Favoriten i, prema pisanju...

Za tobom ću kamo god Ti pošao

Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu. I dok su Isus i njegovi učenici išli putem,...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...