17.3 C
Međugorje
26.10.2020.

Upoznajmo Marijine obroke: Pozdrav iz Benina

„Croatie, merci“ uzvikuju djeca ispred osnovne škole u Hozinu, gdje su Marijini obroci, zahvaljujući velikodušnim donacijama pristiglim s Jadrana, otvorili školsku kuhinju Dalmacija, Hrvatska. Radosna djeca pokazatelj su kako jedan obrok dnevno uistinu čini veliku razliku. Upravo taj obrok u osnovnoj školi u Hozinu danas je primilo 569 djece. Ova je brojka znatno porasla otkad je otvorena kuhinja Marijinih obroka. Isti porast bilježi još 11 otvorenih školskih kuhinja u Beninu, Malaviju, Liberiji i Ekvadoru, gdje hrvatski podupiratelji osiguravaju obroke za 11.200 djece.

Velik je to napredak i za cjelokupnu međunarodnu organizaciju koja je svoj rad započela hraneći 200 gladne djece u Malaviju davne 2002. godine. Danas smo ponosni što je broj djece koja dobivaju Marijine obroke dosegao 1.187.104, na četiri kontinenta. To je 1.187.104 djece u svijetu više koja imaju nadu u bolju budućnost.

6. siječnja završena je globalna kampanja Marijinih obroka 'Mjesto više za božićnim stolom'. Za samo 120 kuna, više od 5.000 donatora diljem svijeta postavilo je tanjur više za našim virtualnim stolom i time omogućilo jednom djetetu priliku da uči punog trbuščića. Koliko donatora – toliko djece!
Marijini obroci od srca zahvaljuju svima koji su odvojili taj iznos i sudjelovali u kampanji koja je svojim uspjehom bila lijep način da zatvorimo staru i počnemo novu godinu.
Veselimo se novim izazovima i aktivnostima u godini koja je ispred nas. Zajedno s vama možemo smanjiti broj gladne djece u svijetu!
 

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.
 Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

Donaciju u BiH možete uplatiti na račun udruge: Predstavništvo strane nevladine organizacije „Mary's Meals Škotska“ Bijakovići bb, 88260 Čitluk. Broj žiro računa 3381207700022778, s naznakom svrhe “Donacija za Mary’s Meals”. Za informacije na koje sve načine možete pomoći i uključiti se u rad organizacije Mary’s Meals, pišite nam na E-mail: medjugorje@marysmeals.org  Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Putovi kojima je teško ići

Ovih dana vratio sam se s jednog hodočašća. Naime, s grupom prijatelja bio sam na Caminu tj. putu sv. Jakova na otoku Krku. To...

Dobar učitelj stvara dobru generaciju

Danas, 5. listopada obilježavamo svjetski Dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1996. godine kada je potpisana Preporuka...

Za tobom ću kamo god Ti pošao

Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu. I dok su Isus i njegovi učenici išli putem,...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...