10.7 C
Međugorje
27.11.2020.

Upoznajmo Marijine obroke: Velikodušnost zagrebačke obitelji za djecu Malavija

U dalekom sjevernom Malaviju 1394 učenika strpljivo stoji u redu ispred kuhinje „Ora et Labora“ čekajući svoju kašu.

689 dječaka i 705 djevojčica iz okruga Mzuzu danas je došlo na nastavu u Osnovnu školu St. Augustin. Dok Marijini obroci tamo nisu počeli posluživati svoju vitaminima obogaćenu kašu, velik broj te djece nije mogao ići u školu.

Svake večeri previše djece u Malaviju odlazi spavati gladno. Samo su neki od njih dovoljno sretni da imaju roditelje koji će im pružiti ljubav i potporu dok odrastaju u teškom okruženju.
No brojna su djeca, rođena u zemlji u kojoj AIDS nemilosrdno oduzima živote, osuđena živjeti kao siročad.

Nije ni čudo da je jedna velikodušna zagrebačka obitelj prepoznala baš sjever Malavija, u kojem 40% stanovništva živi ispod granice siromaštva, kao regiju u kojoj će školska kuhinja Marijinih obroka omogućiti promjene u životima mnoge djece i njihovih obitelji.

Učenicima osnovne škole znanje prenosi 20 učitelja uz pomoć 36 volontera.
To je znanje kojim će djeca jednog dana promijeniti zajednice u kojima žive na bolje. Upravo je obrazovanje izlaz iz začaranog kruga siromaštva u kojem su ova djeca rođena.

Marijini obroci razlog su zašto većina roditelja iz okruga Mzuzu šalje svoju djecu u školske klupe. Obećanje jednog obroka njihovoj gladnoj djeci iznimno je vrijedno.
„Mnogo djece nema hrane u svom domu i nisu doručkovala prije dolaska u školu. Kaša koju dobiju ovdje puno im pomaže. Našoj djeci kaša daje energiju kako bi mogli kvalitetno sudjelovati na nastavi. Zahvalni smo Marijinim obrocima na velikoj potpori koju pružaju nama i našoj djeci,“ kažu majke učenika u Malaviju.

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.
 Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

Donaciju u BiH možete uplatiti na račun udruge: Predstavništvo strane nevladine organizacije „Mary's Meals Škotska“ Bijakovići bb, 88260 Čitluk. Broj žiro računa 3381207700022778, s naznakom svrhe “Donacija za Mary’s Meals”. Za informacije na koje sve načine možete pomoći i uključiti se u rad organizacije Mary’s Meals, pišite nam na E-mail: medjugorje@marysmeals.org  Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne

Kako doći do rješenja problema?

Volite li zagonetke? Možda ste se susreli s onim zahtjevnim zadatkom koji od vas traži da jednim potezom, ne dižući olovku s papira, s...

Leptir koji nije letio

Često se u životu osjećamo kao da smo zatvoreni u neku čahuru iz koje nam je teško izići. Iako se borimo i rukama i nogama,...

Uzalud vam potkopavanje, papa Ivan Pavao II. je svet

Sveta Stolica je 10. studenoga objavila poduže izvješće o bivšem nadbiskupu Washingtona, kardinalu Theodoreu McCarricku, kojeg je papa Frane prošle godine sveo s kleričkog...

„Svojom ćete se postojanošću spasiti“

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: ''Podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas...

Jesu li ti mreže prazne?

Naslov ove kolumne je ''posuđen'', ''kopiran'', ukraden... od jednog izdanja sve popularnije rubrike 'Pozitivna minuta' našega kolumnista fra Josipa Vlašića na njegovom Facebooku, Instagramu,...