Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua hodočastio svetom Josipu i blaženom Alojziju Stepincu

Mons. Giorgio Linqua, apostolski nuncij u RH zajedno s tajnikom apostolske nuncijature u Zagrebu, vlč. Alfredom Rayan D’Souzom te sa svećenikom vlč. Vital-om Otchi-jem koji se nalazi na praksi u Apostolskoj Nuncijaturi u Zagrebu, a rodom iz Obale Bjelokosti posjetili su u subotu, 21. kolovoza 2021. godine kao hodočasnici Nacionalno svetište svetog Josipa, te župe Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje.

U Godini svetog Josipa svećenici i nadbiskup najprije su posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa gdje ih je dočekao mons. Antun Sente, ml., rektor, te visoke goste upoznao sa životom svetišta u Josipovoj godini. Nakon molitve u Josipovom svetištu Apostolski nunciji i njegovi suradnici uputili su se prema Krašiću gdje ih je dočekao vlč. Ivan Vučak, krašićki župnik.

Pomolivši se pred relikvijom blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, Apostolski Nuncij posjetio je zatim župu Pribić, crkvu krštenja kardinala Franje Kuharića, zatim župu Oštrc, crkvu Svete Marije Magdalene, crkvu Uznesenja BDM na Nebo u Sošicama, kao i grkokatoličku župnu crkvu Svetog Petra i Pavla u Sošicama, zatim se uputio do stratišta “Jame Jazovka” gdje je izrekao kratku molitvu za sve žrtve bačene u jamu te se uputio do Sopotskog slapa! Po povratku krašički župnik vlč. Ivan visoke je goste doveo do mons. Nikole Kekića, križevačkog vladike u miru gdje su posjetili samostan časnih sestara Bazilijanki u Sošicama. Nuncij je također posjetio i crkvu Uzvišenja svetog Križa u Loviću Prekriškome, od koje se pruža prekrasan pogled na znatan dio Hrvatske. Tom su prilikom posjetili i Jezerine, gdje su razgledali rodnu kuću mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija u miru!

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne