Đakoni iz BiH počeli svoje studijsko putovanje

Đakoni koji pohađaju program zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH počeli su u ponedjeljak, 15. svibnja svoje duhovno-studijsko putovanje, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Devetorica budućih prezbitera iz Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije predvođeni voditeljem Đakonske pastoralne godine mons. Pavom Jurišićem i njegovim zamjenikom fra Mirom Relotom prvoga dana putovanja boravili su u Mostaru u Hercegovini.

Najprije su u katedrali slavili misu koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić nakon koje su posjetili ordinarijat hercegovačkih biskupija.

U poslijepodnevnim satima obišli su provincijalat Školskih sestara franjevki Krista Kralja Hercegovačke provincije gdje su u sestarskoj kapelici sudjelovali u adoraciji i molitvi krunice. Zatim su se uputili u središte Caritasa hercegovačkih biskupija gdje im je domaćin bio ravnatelj te institucije don Željko Majić.

Na kraju prvog studijskog dana posjetili su samostan Sv. Petra u Gradu na Neretvi gdje su izmolili večernju molitvu nakon koje su se susreli s upravom Hercegovačke franjevačke provincije.

Đakoni su odslušali teorijski dio programa Đakonske pastoralne godine te će u narednim danima obići različite crkvene institucije na teritoriju Vrhbosanske nadbiskupije, uključujući i redovničke zajednice.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne