Papin apel povodom molitvenog maratona za okončanje pandemije

Na kraju opće audijencije danas 5. svibnja papa Franjo je uputio apel povodom molitvenog maratona za okončanje pandemije koronavirusa.

“Predvođeni svetištima rasutima diljem svijeta u ovome mjesecu svibnju molimo krunicu za okončanje pandemije i nastavak društvenih i radnih aktivnosti. Danas tu marijansku molitvu predvodi svetište Blažene Djevice od Krunice u Namyangu u Južnoj Koreji. Pridružimo se onima koji su se okupili u tome svetištu moleći na poseban način za djecu i mlade”, rekao je Papa u svome apelu.

Na poticaj pape Franje Papinsko vijeće za novu evangelizaciju organiziralo je molitveni maraton za završetak pandemije. U molitvu krunice na poseban se način uključilo trideset svetišta iz cijeloga svijeta. Svakoga dana u svibnju u jednom od njih moli se krunica za okončanje pandemije. Molitveni maraton ima za temu „Crkva se svesrdno moljaše Bogu (Dj 12, 5)“, objavila je IKA.

Među ovih trideset mjesta u kojima će se tijekom svibnja moliti krunica je i Međugorje, gdje će se moliti 15. svibnja, a nakana je za sve migrante.

30 svetišta i mjesta molitve, među kojima i Međugorje, u molitvi s papom Franjom za kraj pandemije

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne