Polaganje prvih privremenih redovničkih zavjeta školskih sestara franjevki u Mostaru

”Danas, na blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu, 2. veljače 2021. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju, nakon što su završile godinu novicijata, obukle su redovničko odijelo i položile prve privremene redovničke zavjete naše novakinje s. Marija Rotim (župa sv. Mateja – Mostar) i s. Marija Šimić (župa sv. Kate – Grude)”, objavile su na svojoj stranice Školske sestre franjevke.

Euharistijsko slavlje predvodio je biskup mostarsko-duvanjski te apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske i Hvarske biskupije mons. Petar Palić, u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Željkom Majićem i drugim svećenicima koji su sa sestrama podijelili ovaj radosni događaj.

Školske sestre franjevke dolaze u Mostar iz Maribora na poziv mostarskoga biskupa fra Paškala Buconjića godine 1899. i preuzimaju brigu o nezbrinutoj djeci bez roditelja, jer je karizma ove Družbe upravo bila odgoj mladeži. Provincija je osnovana 1932. i posvećena Svetoj obitelji, sa sjedištem u Mostaru.

Danas sestre djeluju u školstvu i vrtićima, u zdravstvu, zastupljene su u župnom apostolatu, u kućnoj radinosti, na području socijalne skrbi i karitativnoga djelovanja (sirotište, internat…), zastupljene su i u medijima, u radu s djevojkama i s Franjevačkom mladeži.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne