Radovi na završetku Trga Drinskih mučenica u Novom Travniku privode se kraju

Župnik don Anto Ledić sa svojim vjernicima ovih dana užurbano radi na završetku radova na tegu Drinskih mučenica. Naime, ovaj veliki projekt poprima ovih dana svoj konačni izgled. Prema riječima idejnog začetnika don Ante Ledića biti će svečano blagoslovljen 24.rujna 2021., prenosi portal kockice.ba.

Postavljen je spomenik Drinskim mučenicima, a čine ga pet granitnih blokova s otvorenim bijelim knjigama, u kojim su ispisana imena ubijenih časnih sestara.

Zlatnim slovima ispisana su imena ubijenih časnih sestara Družbe Kćeri Božje Ljubavi, koje su ubijene u Goraždu iz mržnje prema vjeri 15.prosinca 1941.godine od strane četničke vojske. Uz pet spomenika stoji četiri metra visoki inoksni križ.

Radove na trgu obišao je i načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo koji je izrazio divljenje uspješnom projektu i obećao pomoći u skladu sa mogućnostima općine. Vrijedno je spomenuti da je načelnik Dujo od samih početaka bio involviran u ovaj projekt te kako kaže župnik don Anto, jedan od uistinu zaslužnih ljudi da su uspjeli uopće započeti sa izgradnjom. (kta)

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne