Veleposlanik Republike Hrvatske posjetio provincijala Bosne Srebrene

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, sa suprugom Lucjiom Sabolić, posjetio je u ponedjeljak 5. prosinca Provincijalat Bosne Srebrene i susreo se s provincijalom fra Zdravkom Dadićem, prenosi KTA.

Provincijal fra Zdravko je upoznao goste s radom franjevaca Bosne Srebrene i trenutnim aktivnostima u Provinciji. Ujedno su razgovarali o položaju Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini te načinima kako Republika Hrvatska i dalje može pružati svoju pomoć Hrvatima kao konstitutivnom narodu te zemlje.

Nakon razgovara provincijal fra Zdravko je goste upoznao s radom svih institucija koje su smještene u samostanu na Kovačićima, a zatim ih je, zajedno sa suradnicima, proveo prostorijama Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi“, gdje ih je s djelatnostima Centra upoznao direktor fra Janko Ćuro, vikar Provincije. Kao uspomenu na ovaj posjet provincijal fra Zdravko je veleposlaniku Saboliću uručio repliku mozaika Gospe Olovske koja je prošle godine postavljena u crkvi u Nazaretu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne