Danijela Bačić: Ne trebaš biti savršena majka, samo daš život i to je to

Danijela Bačić mlada je žena čija životna priča ostavlja bez daha. Rođena je u Rijeci prije 27 godina. Njezini biološki roditelji, oboje alkoholičari sveukupno su imali četrnaestoro djece koja su im sva oduzeta, neka smještena u dom, a neka usvojena. Danijela i njezina sestra Jelena sa tri, odnosno četiri godine starosti iz Doma za nezbrinutu djecu u Rijeci bivaju usvojene od jedne obitelji u Dubrovnik. Djetinjstvo joj je svejedno proteklo uz brojne strahove od odbačenosti, traume i osjećaj nevoljenosti koji su rezultirali problemima u ponašanju, depresijom i na kraju željom za samoubojstvom. Sve do jednog trenutka kada joj je susret s Gospodinom pokazao da je ipak netko voli, i kada je u Gospi pronašla svoju Nebesku Majku.

Ohrabrena vjerom poželjela je upoznati svoju biološku majku. Susret s njom, s njezinim invaliditetom, siromaštvom, alkoholizmom i bolestima… donio joj je oproštenje i razumijevanje, ali i zahvalnost prema njezinoj odluci da unatoč svim njezinim mukama ipak odluči roditi svoju djecu.

”Gledala sam je, možda ne kao majku, ali kao ženu koja mi je darovala život. Mogla me pobaciti, ali nije. Dala je priliku mojim usvojiteljima da imaju djecu. Moj očuh mi je rekao: ‘Kad upoznaš svoju majku zahvali joj što te rodila. Jer da nije bilo nje, ja ne bih imao vas dvije sada”, svjedoči Danijela.

Biološka majka joj je umrla na Majčin dan 2018. godine i za Danijelu je to bio veliki Božji znak o kojem kaže da je to ”što je umrla na Majčin dan baš spomen-čin, jer ona jest bila majka”.

”I ti ne trebaš biti nekakva savršena majka da bi bila majka. Samo daš život i to je to. A za nas djecu Gospodin će se pobrinuti. Kao što se i za mene pobrinuo. Od droge, alkohola, promiskuitetnog života pa do obraćenja i novog života u vjeri. I Bogu hvala što su me dali u Dom i što sam posvojena jer sad moj život utječe na mnogo drugih ljudi kojima mogu svjedočiti i pomoći. Tako da sve što god Gospodin čini, čini savršeno, iako se nama odmah tako ne čini. Ali Bog na kraju posloži sve kockice. Bog se poslužio sa mnom, ne samo da spasi mene nego i sve osobe s kojima sam povezana”, s puno vjere tvrdi Danijela.

Njezino cijelu dirljivu životnu priču poslušajte u emisiji Put srca Radiopostaje Mir Međugorje koju uređuje i vodi Paula Tomić.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne