Domagoj Duvnjak uoči Austrije za Radio Mir: Nadamo se s pobjedom krenuti u drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras kreće prema polufinalu europskog prvenstva. Prva prepreka je Austrija s kojom otvaraju drugi krug natjecanja u 18:15.

Nakon što su u prvom dijelu natjecanja imali sve tri pobjede u skupini A, hrvatski rukometaši Graz su zamijenili Bečom gdje će igrati u skupini I drugog kruga. Uz Austriju, protivnici su još Njemačka, Češka i Španjolska.

''Više djeluje prolazno  nego što je. Svaka utakmica je teška. Vidjeli smo i sa Srbima, koji se nisu proslavili na ovom turniru, ni u pripremama za Euro pa su s nama odigrali odličnu utakmicu, tako da… svaka ekipa je opasna. Posebno u ovoj fazi. Svi znamo sve o Nijemcima. Austrija ima dosta kvalitetnih igrača… Momčad im dobro funkcionira… Domaćini su… Na krilima svojih navijača i oni hoće napraviti neku senzaciju na prvenstvu, a mi se moramo što bolje spremiti, pa ćemo vidjeti što će biti'', kazao nam je hrvatski vratar Marin Šego, a cijeli razgovor s njim možete poslušati OVDJE. Sa Šegom se slaže i kapetan Domagoj Duvnjak, koji je također bio gost u Sportskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje.

''Nadamo se da će biti i navijača u Beču. Veselimo im se. Austrija je domaćin i jako su nezgodna ekipa predvođena Mykolom Bylikom i neće biti nimalo lako, kao i svaka utakmica, ali mi moramo biti koncentrirani na našu igru,  na našu obranu, na naše polukontre i kontre i vidjet ćemo dokle ćemo dogurati… Nadam se da ćemo s pobjedom krenuti u drugi krug. Prva utakmica nam najbitnija, a poslije ćemo vidjeti. U subotu imamo Njemačku… O Njemačkoj i Španjolskoj ne treba trošiti riječi, kazao nam je Duvnjak, a što su kauboji sebi postavili za cilj do kraja Eura doznajte iz razgovara s Domagojem Duvnjakom koji je u audiozapisu. S njim je razgovarao Velimir Begić.

Hrvatska je s Austrijom do sada igrala pet puta i pobijedila u svim susretima. Jedanput je to bilo upravo na Europskom prvenstvu i baš u Beču 2010. godine, također u drugom krugu. Tada su pobijedili 26:23.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne