Fra Željko Klarić najavljuje online pripremu za brak

„Ova priprava za brak je počela spontano, dok sam još bio u Rimu 2020. godine s mojim prijateljima, dva para koji su bili u vezi i išli prema braku. Još nisu bili zaručeni. Poticaj je došao od njih samih, oni su to tražili budući da su znali da studiram teologiju braka i obitelji u Rimu. Kada smo završili proces priprema tijekom 8-9 subota, oni su već bili zaručnici i ponudili su mi svoju pomoć u sličnom projektu za druge ljude. Dogovorili smo da to počne u veljači ove godine tijekom sedam susreta preko Google Meet platforme. Oni su se zaista potrudili oko tehničkih pojedinosti, prijava i sl. Osim toga bit će i svjedoci budući da su prošli tu pripremu, a sada su u braku“ rekao nam je o novom online programu pripreme za brak fra Željko Klarić, franjevac konventualac, član Samostana sv. Frane u Šibeniku te župnik Župe sv. Petra na Vidicima.

Čim su prijave otvorene javilo se više sudionika nego ih je program predviđao pa je to poticaj za nastavak projekta. Fra Željko u „Oazi života“, koju možete poslušati na našem YouTube kanalu, govori i o tematskim cjelinama i temama koje se obrađuju te otajstvu braka koje je bitno za Crkvu: „Služba braka nije samo privatna. Ona se ostvaruje u životu zajednice“.

Susreti se održavju nedjeljom u 16 sati na Google Meetu, a traju oko sat vremena. Svi sudionici će na kraju dobiti i materijale koje će naknadno moći obrađivati u paru. Također će moći naknadno pogledati cijeli susret. Program se prvi put provodi u ovom obliku pa je broj bio ograničen na 50 parova.

Voditelj fra Željko Klarić magistrirao je u Rimu iz područja pastoralne teologije. U izvođenju susreta pomoći će mu bračni par Domagoj i Mia Čondić koji su program prvi prošli prošle godine.

Ova priprema za brak ne zamjenjuje pripremu koja je obavezna u župi ili dekanatu i propisana ondje gdje će se pojedini parovi vjenčati, stoga se može nazvati „za one koji žele više“.

Višnja Spajić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne