Hod za život ove godine u deset hrvatskih gradova

Na konferenciji za medije predstavljen je ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će se održati u deset hrvatskih gradova.

Građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca hodat će za život u subotu 7. svibnja., Zagreba u subotu 14. svibnja, Splita i Imotskog 21. svibnja, Zadra i Ploča 28. svibnja te Siska i Osijeka 11. lipnja 2022.

Prvi Hod za život održan je 2016. godine u Zagrebu. Od tada svake godine broj gradova sudionika se povećava. Ove godine će se po prvi puta hodati za život u Varaždinu, Vinkovcima i Pločama.

Geslo ovogodišnjeg Hoda bit će: Život je zakon!

Koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević istaknula je važnost dostupnosti istinite i točne informacije za donošenje informiranog izbora.

”Znanost je dokazala da je život svakog od nas započeo začećem. Dužnost nam je biti glas onih čiji glas se ne čuje”, istaknula je Blagojević.

”Ove se godine Hod za život održava u ozračju rata u Ukrajini. Mnogi volonteri Hoda za život uključeni su u prikupljanje pomoći, smještaj i davanje potpore izbjeglicama iz Ukrajine. Ovo ubijanje nevinih ljudi pred našim očima, sve nas čini još osjetljivijima za izgradnju kulture zaštite svakog ljudskog života – od začeća, kroz cijeli život do prirodne smrti”, izjavila je Željka Markić iz Nacionalne koordinacije Hoda za život.

Koordinator Hoda za život u Zadru Tvrtko Krpina istaknuo je važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da su se dvije od tri žene koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline.

”Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku. Želimo stvoriti optimizma u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak”, istaknuo je Krpina.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne