Mladifest u Petrinji: Postaje molitve Križnog puta bit će srušene kuće i zgrade

Zajednica Marijina legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom organizira 3. Mladifest u Hrvatskoj od 27.-29. kolovoza nastao po uzoru na Mladifest u Međugorju. Geslo ovog Mladifesta je ”A ti stani da ti objavim riječ Božju” (Sam 9, 27).

”Moje zvanje se dogodilo upravo u Međugorju. Ove godine proslavio sam pet godina svećeništva. Zaređen sam upravo na dan kada je u Međugorju bila obljetnica Gospinih ukazanja po rukama moga biskupa Vlade, a sada već organizirmao treći Mladifest po uzoru na međugorski”, kazao nam je vlč. Marijan Štingl.

Vlč. Marijan Štingl na Mladifestu u Međugorju FOTO: Mateo Ivanković

”Doći ćemo organizirano i na ovogodišnji Mladifest u Međugorje. Trebali smo u našoj biskupiji Mladifest organizirati u drugoj župi, ali zbog potresa smo se prebacili u Petrinji”, kazao je vlč. Marijan Štingl najavljujući i program koji će biti u znaku razornih potresa koji su pogodili ovaj kraj.

”Nije još kompletiran program, još ga dogovaramo. Posljednjeg dana Mladifesta bit će točno osam mjeseci od razornog potresa u Petrinji pa ćemo taj dan u 12 sati i 12 minuta moliti krunicu u centru Petrinje sa svim građanima. To će biti jedan dirljiv trenutak, a planiramo i Križni put kroz grad, a postaje bi nam bile razrušene kuće i zgrade kroz Petrinju. Planiramo i koncert duhovne glazbe”, kazao je vlč. Marijan Štingl napominjući kako će biti osiguran i on-line prijenos Mladifesta.

Logo za 3. Mladifest Hrvatska 2021.

”Rane od potresa su vidljive na svakom dijelu Petrinje i neka to bude povod svima da nam dođu u Petrinju. Naša su srca otvorena za sva druga srce koja žele doći”, kazao je vlč. Marijan Štingl, a poveznica između Petrinje i Međugorja je puno. U posljednje vrijeme, nakon potresa, još i više.

Međugorski hodočasnici pomagali su Caritas Sisačke biskupije, a i brojni vjernici iz Hercegovine pomogli su ovom kraju na čemu im je zahvalio i Sisački biskup mons. Vlado Košić. Međugorčanin Marin Čilić nedavno je u Petrinji organizirao humanitarni događaj i prikupljao novac ta izgradnju dva sportska igrališta u ovome kraju.

Što je još rekao vlč. Marijan Štingl poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne