Vlč. dr. Odilon Singbo: Zadivljen sam humanitarnim radom fra Đoke Radoša

U programu Radiopostaje Mir Međugorje gostovao je vlč. dr. Odilon Singbo, svećenik, znanstvenik s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, podrijetlom iz Benina iz Afrike. S njim je razgovarala naša suradnica iz Berlina, Slavica Kljajić, a na početku razgovora vlč. Odilon Singbo kazao je kako je ovo ljeto bio u Beninu, gdje je pokrenuo Centar za djevojčice bez roditelja, koji se financira i preko udruge ‘Kap ljubavi’ iz Tomislavgrada, koju vodi fra Jozo Đoka Radoš.

”Posjetio sam svoje ovo ljeto. Tamo je jedan Centar za djevojčice bez roditelja, koji sam tamo dao izgraditi, a pomaže ga i udruga ‘Kap ljubavi’ iz Bosne i Hercegovine. Prekrasno je bilo vidjeti tu djecu kako rastu, a bilo je i volontera sa mnom iz Hrvatske koji su bili u tom Domu”, kazao je vlč. Odilon Singbo, a onda se opet vratio na Tomislavgrad i ‘Kap ljubavi’.

”Fra Đoka bi sve dao da ova spomenuta djeca budu sretna. Zadivljen sam njegovim angažmanom. Bio sam preko ljeta u Tomislavgradu i vidio kako ti dragi ljudi nesebično, bez ikakvog interesa, daju ne dio sebe, nego sebe za druge ljude… Fra Đoka je za mene po tom pitanju nenadmašiv i zahvalan sam mu, a zahvalan sam i Bogu na daru takvih svećenika kao fra Đoka i takvih laika kao u udruzi Kap ljubavi”, kazao je vlč. dr. Odilon Singbo, a cijeli razgovor s njim o raznim aktualnim temama, kao što su transhumanizam, cjepiva, hercegovački misionarim u Africi, udruzi Kap ljubavi iz Tomislavgrada…  poslušajte u audiozapisu.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne