Fra Jozo Grbeš u emisiji Susret: Molite! Vrijeme koje dolazi bit će kompleksno

Po mjestu rođenja pripadao bi bosanskoj franjevačkoj obitelji, po mjestu odrastanja Hrvatskoj, a on je fratar Hercegovačke franjevačke provincije, koji djeluje u Americi.

”Ja sam običan fratar. Hrvat sam i svima pripadam. I odavde sam i odande sam. Ali evo molim ljude neka mole da se ljudima otvore oči, vrijeme u kojem živimo i koje dolazi sigurno će biti kompleksno. I bit će to još veća bitka dobra i zla. Neka samo za to mole. Kada god molimo za nešto što nije sebično u našem interesu isključivo – ta molitva je veličanstvena! Ništa drugo ne treba. Ja mislim da tom molitvom onda čovjek dobiva i mir duše i puninu života i neće nikada biti prazan”, rekao je to fra Jozo Grbeš, kustos hrvatskih franjevaca SAD-a i Kanade, Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji u emisiji Susret Radiopostaje Mir 12. listopada 2020.

”Kad sam ja bio dijete onda je majka nas učila nešto što je meni ostalo za cijeli život. A to je, ona bi rekla – sinko, kad ne znaš što ćeš, kud ćeš ili kad je nešto teško, moli se Božjoj providnosti. Ja sam uvijek mislio da je to snažna molitva pa će Bog providjeti, naći će nekoga, nešto, naći će vrijeme ili ljude preko kojih će učiniti što treba učiniti, ja mu ne mogu reći što i kako jer ja ne znam. Ali snagom te providnosti mislim da Gospa čini velika djela”, kazao je fra Jozo u emisiji Susret koju uređuje i vodi Višnja Spajić. Cijela emisija dostupna je i na Youtube kanalu Radiopostaje Mir.

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne