Kanonsko uvođenje u službu mons. Petra Palića bit će 14. rujna na misi u 11 sati u mostarskoj katedrali

Svečani crkveni čin primopredaje pastirske službe i uvođenja u biskupsku službu mons. Petra Palića, imenovanoga biskupa Mostarsko-duvanjske i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije bit će u ponedjeljak 14. rujna na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa za vrijeme sv. Mise u 11.00 sati.

”Kako je već znano, odlukom pape Franje, objavljenom na spomendan sv. Benedikta, 11. srpnja 2020., msgr. Ratku Periću usvojena je molba za odreknućem od biskupske službe zbog navršene kanonske dobi, a msgr. Petar Palić, biskup hvarski imenovan je biskupom Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze.

Dogovorom dosadašnjeg rezidencijalnoga biskupa Ratka i novoimenovanog biskupa Petra crkveni je čin primopredaje službe predviđen za blagdan Uzvišenja Svetoga Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve, 14. rujna ove godine za vrijeme sv. Mise u 11.00 sati”, priopćili su iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

U dopisu upućenom medijima stoji i kako je ”na uočnicu, 13. rujna, planirana svečana akademija u velikoj dvorani novoizgrađena Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Pođite i propovijedajte (19.00 sati).”

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne