8. dan devetnice Kraljici Mira – Jure (7): Ja volim Gospu i zato molim svake nedjelje i idem hodat’

”Ja volim Gospu i zato molim svake nedjelje i idem hodat”, iskrene su to i tople riječi sedmogodišnjeg Jure Odaka, koje su odraz jednostavnosti, otvorenosti i nevinosti dječjih srdaca. Upravo najmlađi predmolili su otajstva krunice osmog dana devetnice Kraljici mira.

Krenulo se i ove nedjelje u 15 sati ispred  crkve Krista Kralja u Čitluku. U molitvi i pjesmi hodočasnička staza duga 8 km nastavila se preko Krehina Graca, Vionice i Bijakovića do Podbrda. Svoju blizinu i ljubav hodočasnicima su, kao i svake nedjelje, iskazali župljani međugorske župe dočekujući ih ispred svojih kuća i nudeći im osvježenje i kolače. Zaustavili smo se kod obitelji Ostojić, a Ljubica je, uz osvježenje, primila i nas.

”Nama je drago da ovoliki broj ljudi prođe kroz Međugorje i ide na Brdo ukazanja, drago mi je da ih možemo počastiti i da dolaze u sve većem broju. Nadamo se da će tako biti i sljedeće godine”, kazala je Ljubica.

Iz nedjelje u nedjelju sve je više hodočasnika, a Čitlučanima se pridružuju i hodočasnici iz drugih dijelova Hercegovine. Tako su jučer pješačili članovi FSR-a iz Mostara.

”Dionica nije bila fizički zahtjevna, ali danas je bilo nešto toplije i imamo još jedno divno hodočašće kojega ćemo se rado prisjećati. Fra Miro Šego nas je učinio ponosnima i sretnima jer nam je dao da predmolimo žalosna otajstva krunice. Put prema Podbrdu prošao je u molitvi i zahvaljivanju, a hvala i svima koji su nas dočekali s osvježenjima ispred svojih kuća”, kazala je Antonela Pehar, a među hodočasnicima smo susreli i Janju Križanac iz Tomislavgrada.

”Kad sam čula za ovu devetnicu, koju je organizirala župa Čitluk, odlučila sam doći bar jednu nedjelju i to se dogodilo danas. Došla sam zahvaliti Gospi za 40 godina milosti. Ne možemo joj ni zahvaliti jer nam milosti udjeljuje svaki dan. Bilo je predivno”, kazala je Janja, a oduševljenje i radost zbog jednog ovakvog hodočašća istaknuo je Franjo Stojić kazavši da ga je ovo podsjetilo na prve dane ukazanja.

40 godina je milosti, 40 godina zahvalnosti i nade. Među više stotina vjernika, bilo je i mnogo djece koja su oduševljeno hodočastila i ove nedjelje

Ovih osam nedjelja najbolja su priprema za veliko zavjetno hodočašće kojim Hercegovina zahvaljuje Kraljici mira, a poslušajte cijeli prilog koji je i ove nedjelje pripremila Sanja Pehar, dok se Mateo Ivanković i ovaj put pobrinuo za fotografije.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne