Biciklima iz Zagreba došli u Međugorje

Hodočasnici Karlo i Nenad iz Zagreba sredinom ovoga tjedna hodočastili su biciklima iz Zagreba u Međugorje. Hodočašće, na kojem su prešli više od 500 kilometara, trajalo je pet dana.

Po dolasku u Međugorje zaustavili su se ispred crkve sv. Jakova gdje ih je dočekala Karlova trudna supruga s troje djece.

Za program Radiopostaje Mir Međugorje Karlo je kazao kako je i ranijih godina hodočastio u Međugorje.

”Ja sam međugorski zet i to po zagovoru naše nebeske majke Kraljice Mira. Ovo mi je prvi put  isto kao i kumu Nenadu da hodočastim biciklom u Međugorje. Za ovo mjesto veže me mnogo lijepih uspomena još od prije moga rođenja kada je moja majka, dok se još nije smjelo, poslala pelenu da se blagoslovi u ovome svetome mjestu jer nije mogla iznositi trudnoću. Sve to saznao sam kasnije i ovdje sam Gospi predao sve, molio sam je da mi pronađe i suprugu. I to se ostvarilo”, kazao je Karlo koji sretno čeka rođenje četvrtoga sina.

Nakon godišnjeg odmora na Visu Nenad je sa suprugom  2007. godine hodočastio prvi put u Međugorje.

”Moja priča je nešto drugačija, naime ja sam živio u Sloveniji do 2014. godine, nisam živio vjeru. Po dolasku u Zagreb dogodilo se to obraćenje, upoznao sam Karla i ostalu braću iz Molitvene  zajednice ‘Sinovi svjetla’. Godinu dana nakon toga supruga i ja svake godine hodočastimo barem jednom godišnje u Međugorje”, izjavio je Nenad te dodao kako je ovo hodočašće u Međugorje u znaku zahvale Kraljici Mira.

Cijeli razgovor poslušajte u audiozapisu.

Ivana Čilić

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne