Danas posljednji ispraćaj Marinka Ivankovića, pogledajte njegova svjedočanstva

Tužna srca mještani Bijakovića i Međugorja primili su vijest da je jedan od prvih svjedoka ukazanja Kraljice Mira u Međugorju i veliki prijatelj vidjelaca, Marinko Ivanković u četvrtak 19. kolovoza 2021. u 6,00 sati blago usnuo u Gospodinu.

Bio je jedan od onih koji su odmah povjerovali u Gospina ukazanja ne samo iz razloga što je poznavao djecu nego zato što mu je Gospa usadila u srce ljubav prema vjeri, prema Bogu. Volio je Gospu i sada je zauvijek otišao u Njezin zagrljaj.

Marinko je uz još nekoliko mještana, tih prvih dana bio izložen torturi, pritiscima tadašnje milicije i komunističkih vlasti, stalnim privođenjima, ispitivanjima čak pokušajima da bude angažiran kao doušnik tadašnjoj miliciji… Naravno, na što nije htio pristati. Hrabro je svjedočio o Gospinim ukazanjima, podnoseći progonstva zbog svoje vjere i vjere u ukazanja.

Osim što je svakodnevno živio vjeru, svoju ljubav prema Gospi svjedočio je najglasnije te u javnosti neumorno iznosio svoja sjećanja na prve dane ukazanja, prepričavajući tadašnje okolnosti, akcije milicije, reakcije vjernika, hrabro držanje vidioca…

O svim tim događajima koji su zauvijek promijenili život, ne samo Međugorja i njegovih župljana, nego i milijuna ljudi diljem svijeta puno puta govorio je i u našem programu, a na našem YouTube kanalu dostupno je njegovo svjedočanstvo iz dva dijela koje je iznio u Vijestima iz Međugorja. Njegova živopisna i slikovita svjedočanstva o počecima Gospinih ukazanja, u 1981. godinu može vratiti i one koji se tada nisu bili ni rodili te im sve to dočarati kao da su tog vrućeg lipanjskog dana prije četiri desetljeća bili s vidiocima na Crnici ili negdje u međugorskoj župi.

Posljednji  ispraćaj bit će danas (20. kolovoza) u 17,00 sati ispred kapelice u groblju Brzomelj u Bijakovićima.

Marinku još jednom zahvaljujemo za sva svjedočanstva vjere i gostovanja u našem programu, a obitelji izražavamo iskrenu sućut u ime svih djelatnika Informativnog centra Mir Međugorje.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne