FOTO: Koncert glazbenih sekcija župe Međugorje povodom Majčina dana

U dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, u nedjelju 14. svibnja održan je koncert glazbenih sekcija župe Međugorje povodom proslave Majčina dana. Na koncertu koji je trajao više od sat vremena nastupili su članovi Frame Međugorje, Tamburaški orkestar ”Misericordia” iz Šurmanaca pod vodstvom profesora Davora Markote, dječji zbor župe Međugorje ”Golubići mira” pod vodstvom s. Irene Azinović, ženska klapa ”Mir”, muška klapa ”Concordia”, gitaristi, te brojni solisti, a voditeljice koncerta bile su Ana Milićević i Matea Ostojić. Sudionici ovoga koncerta svojim su pjesmama željeli iskazati zahvalnost svim majkama za njihovu ljubav, žrtvu i sve ostalo što čine svakoga dana u obitelji.

Bila je to večer ispunjena pjesmama i smijehom, jer su se članovi dramske sekcije Frame Međugorje potrudili prirediti i dva igrokaza o majkama i njihovim svakodnevnim situacijama u obitelji, a u kojemu su se mnoge majke pronašle. Dokaz tome su smijeh i dugotrajan pljesak kojega su majke darovale po završetku igrokaza. Koncert su otvorili Tamburaški orkestar ”Misericordia” i solistica na violini Marija Sivrić, a prva pjesma koja je bila izvedena na koncertu bila je „Mučeniče dragi” koju su otpjevali ”Golubići mira”. Pjesma je to koju je skladao međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, a ”Golubići mira” su s tom pjesmom nastupili na Zlatnoj harfi koja je nedavno održana na Humcu. Po završetku koncerta upravo je fra Zvonimir Pavičić podijelio s nama nekoliko riječi.

„Večeras smo imali koncert povodom Majčina dana, htjeli smo pjevati i našoj Nebeskoj Majci Mariji Kraljici Mira, ali isto tako pjevati i svim majkama, moliti Božji blagoslov za sve majke i da djeca i dalje uče cijeniti svoje majke, ljubiti ih, slušati ih i biti dobri. Nadam se da su sve majke koje su bile na koncertu uživale u izvedbama svoje djece, siguran sam da jesu, a svakoj majci je najveći dar kada može vidjeti svoje dijete kako pjeva, kako stvara, kako raste. Zazivamo Božji blagoslov na sve majke da mogu i dalje izvršavati svoje majčinske i kršćanske dužnosti”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, a kako je bilo na koncertu povodom Majčina dana pogledajte u našoj fotogaleriji.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne