María Isabel i César Eduardo iz Španjolske: Međugorje čovjeka upućuje na mir

U Međugorju se održava 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove koja pod geslom „Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30). Predavači na ovoj duhovnoj obnovi su fra Serđo Ćavar i bračni par Ivana i Dalibor Šarušić koji je aktivan u pastoralu bračnih parova. Na ovoj duhovnoj obnovi sudjeluje više od 70 bračnih parova iz 12 zemalja svijeta, a tijekom duhovne obnove sudjeluju na večernjem molitveno-liturgijskom programu, klanjanju Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, slušat će predavanja, moliti na brdu Križevcu i na Brdu ukazanja… U četvrtak 3. studenog, drugoga dana ove duhovne obnove, sudionici su s fra Serđom Ćavarom molili radosna i žalosna otajstva Gospine krunice na Brdu ukazanja. Nakon završetka molitve, kod Gospina kipa susreli smo Maríu Isabel i Césara Eduarda, roditelje šestero djece koji dolaze iz Valladolida u Španjolskoj. María je prvi put u Međugorju, dok je César već bio nekoliko puta na hodočašću. S nama su radosno podijelili nekoliko dojmova iz Međugorja.

”Prvi put sam čula za Međugorje od svoga muža i od njegova brata koji je svećenik. Njegov brat je znao za Gospina ukazanja u Međugorju te je od Misionarki ljubavi, to je red kojega je osnovala sveta Majka Terezija, doznao da se organizira hodočašće iz New Yorka za Međugorje. One su pozvale njegova brata svećenika, a on je zatim pozvao moga muža i tako je saznao za Međugorje. Djevica Marija u našem životu znači sve, kao i sama vjera koja nam je jako važna. Kako sam porijeklom iz Meksika, tako je Gospa iz Guadalupe uvijek bila prisutna u mom životu, a ovo mjesto je jedno uistinu posebno i čudesno mjesto. Na ovoj međunarodnoj duhovnoj obnovi se osjećamo prekrasno, osjećamo toliki mir, toliki neopisivi mir, a upravo smo i završili molitvu krunice. Inače, u Međugorju je stvoren takav ambijent koji čovjeka jednostavno upućuje na mir”, kazala je María.

”Ovdje sam na poseban način povezan s Djevicom Marijom, jer ovdje osjetim onaj istinski mir. Inače nas dvoje smo članovi neokatekumenskog puta i Gospa je jako bitna kako za naš brak, tako i za našu obitelji i za naše živote. Međugorje za svijet znači jedan mir, jedan veliki mir. Međugorje je kao jedna poveznica između Neba i zemlje. Vjera ljudi, ljubav, molitva, vidjeti tolike ljude u molitvi… sve to ovdje vodi čovjeka do mira. Majka je rekla da će njeno srce pobijediti. Iako je financijski malo teže, ali voljeli bi svakako opet doći u Međugorje, ali sa svojom djecom”, kazao je César.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne