Međunarodni zbor i orkestar 33. Mladifesta: Spremni smo pjevati za Gospodina

Pod geslom ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put u Međugorju, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, ispovjediti se, sudjelovati na večernjem molitvenom programu… Mnoge osobe već tjednima pripremaju program kako bi sve prošlo u redu, a jedni od onih bez kojih je Mladifest nezamisliv sve ove godine su mladi iz međunarodnog zbora i orkestra Mladifesta, kojim već godinama ravna profesor Damir Bunoza. Oni već danima vježbaju u našim radijskim prostorijama, a s nekima od njih smo jutros i razgovarali. Dolaze sa svih strana svijeta, a zajednička im je stvar da žele pjesmom slaviti Gospodina.

„Dolazim iz Slovenije i ovo mi je drugi put da sudjelujem u ovom velikom zboru Mladifesta. Jako sam uzbuđena što sam ovdje i ujedno zahvalna za ovu milost što imam priliku doći i slaviti Gospodina na ovaj način. Međugorje je za mene drugi dom. Već godinama dolazim ovdje, ovo je mjesto gdje mogu pronaći mir koji je svima potreban”, kazala je Eva Šabec.

„U ovom međunarodnom zboru pjevam drugi put, a u Međugorju sam bila više puta. Ovdje osjećam mir i Majčinsku ljubav. Sretna sam svaki puta kada dođem ovdje, jer znam da je Marija ovdje prisutna, a Marija je put do Isusa. Ako ljubimo Mariju i ako smo s njom povezani, tada je lakše doći u Nebesko Kraljevstvo do Isusa. Spremna sam na Mladifestu pjevati za Gospodina“, kazala nam je Magdalena Poljšak koja je također iz Slovenije.

Osim mladih koji dolaze iz cijeloga svijeta, u međunarodnom zboru i orkestru se nalaze i domaće snage iz Hercegovine, a jedna od njih je i Kristina Primorac iz župe Krista Kralja u Čitluku kojoj je ovo čak devetnaesti put da sudjeluje na Mladifestu.

„Ovo je jedan poseban i milostan tjedan. Svake godine kada pomislim da sam i ostarila za ovo, svjesna sam ipak da je to najljepši tjedan u godini. Svake godine naučim nešto novo, svake godine upijam nešto novo, svake godine upoznam nove ljude, svake godine primim neke nove milosti. Međugorje i Gospa puno znače za moj život. Majka je Majka, tako da sve svoje brige dajemo Majci. Za ovogodišnji Mladifest sam spremna, pošto već dugo godina ovdje pjevam tako su mi poznate i sve pjesme. I ove godine ima novih članova u zboru, ali već smo se upoznali, sprijateljili i s Božjim blagoslovom ćemo pjevati zajedno na Božju slavu“, kazala je Kristina Primorac.

Danieleu Rinaldiju iz Italije, kao i mnogima, pjevanje u zboru promijenilo je život jer je tu upoznao svoju suprugu.

„Prvi puta sam na Mladifestu bio 2007. godine, a u zboru pjevam već šesti put. Međugorje je za mene veliko milosrđe, velika radost, a posebno jer sam svoju suprugu upoznao u ovom zboru tijekom jednoga Mladifesta. Vjenčali smo se i Bog nas je blagoslovio djetetom. Radost mi je pjevati za Gospodina i jedva čekam početak Mladifesta“, kazao je Daniele.

„Ovo mi je drugi put da sam na Mladifestu, a prvi put da ću pjevati u ovom prekrasnom zboru. Jedva čekam početak Mladifesta, da se cijeli svijet skupi kao jedan narod, pod jednom zastavom, zastavom Isusa Krista. Međugorje je jako bitno mjesto za nas. Na mnogo načina Gospa je pomogla našoj obitelji da se održi na okupu. Veliki blagoslov je biti ovdje i pjevati s ovim prekrasnim osobama iz cijeloga svijeta.“, kazao nam je za kraj Danijel Jonjić, koji je u Međugorje došao iz daleke Australije, kako bi sudjelovao na 33. Mladifestu i pjevao za Gospodina.

Tekst i foto: Mateo Ivanković

 

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne