Mlada obitelj iz Koprivnice želi živjeti u Međugorju: ‘Gospa zove! Željni smo unutarnjeg mira’

Za vrijeme velike proslave 40. obljetnice ukazanja Kraljice mira u Međugorje su pristigli mnogi hodočasnici iz tridesetak zemalja svijeta. Na blagdan rođenja sv. Ivana Krstitelja, odnosno na uočnicu, na stazi koja vodi prema kipu Uskrsloga Gospodina susreli smo mladu obitelj iz Koprivnice, Vjekoslava i Brigitu Džijan, koji su u Međugorju boravili od 22. do 28. lipnja. Na početku našega razgovora, Brigita nam je otkrila kako se osjeća biti ovdje za 40. Obljetnicu.

“Osjećaj je prekrasan. Mi se trudimo svake godine doći u Međugorje, a čak razmišljamo i o selidbi ovdje. Tu se osjeća Božji mir i osjeća se da su se spojili Nebo i zemlja, raj na zemlji”, kazala je Brigita, a ugodno iznenađeni Brigitinim odgovorom da namjerava živjeti s obitelji u Međugorju, upitali smo je kako su došli na tu ideju?

“Gospa zove! Željni smo tog unutarnjeg mira. U današnje vrijeme previše živimo u tome užurbanome svijetu, gdje nam je svima samo bitno što više novaca imati, ali nema tu ‘kruha’, ako nemaš mir u srcu. A mir u srcu postiže se obiteljskom molitvom. Mi se trudimo redovito koju devetnicu izmoliti. Sada smo izmolili devetnicu Kraljici Mira, i posebno se osjeća u srcu taj poseban Majčinski blagoslov i mir”, govori nam Brigita koja se sa svojim suprugom prisjetila i prvih dolazaka u Međugorje.

“Moj prvi dolazak je bio prije 20 godina, na 20. obljetnicu Gospinih ukazanja. Mama nas je kao klince dovela ovdje. Ja vjerujem da nas je ona predala u molitvi Majčici, i Majčica me nakon dosta vremena pozvala, jer sam malo lutala, i vratila se napokon na Božji put”, kazala je Brigita, a njen suprug Vjekoslav nastavio kako je njegov prvi dolazak bio prije tri godine.

“Tada sam prvi put došao sa sadašnjom suprugom. Također sam i ja došao po taj mir. U biti moji baka i djed su tu iz Hercegovine, koji su pobjegli zbog velike gladi, i sada kada ja njima kažem da se želim preseliti u Međugorje, u Hercegovinu, baka mi odgovara: ‘Pa sine gdje ćeš tamo, ja sam od tamo otišla’, ali evo ja i dalje pozivam i vjerujem da je Međugorje budućnost, ne samo vjersko, nego i na ostale načine”, kazao nam je Vjekoslav, a cijeli razgovor s njima poslušajte u audiozapisu.

Andrija Šego

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne