Mons. Hoser odmah je prihvatio međugorsku župu, župljane i hodočasnike

U petak 13. kolovoza 2021., preminuo je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser.

Sv. Misa zadušnica za mons. Henryka Hosera bit će u petak 20. kolovoza u 12 sati u katedrali Varšavsko-praške biskupije, a predvodi je kardinal Kazimierz Nycz, nadbiskup varšavski i metropolit. Homiliju će održati nadbiskup Tadeusz Wojda, metropolit gdanjski. Nakon Sv. Mise slijedi sprovodni obred i polaganje tijela pokojnika u kriptu katedrale Varšavsko-praške biskupije.

Dan prije, u četvrtak 19. kolovoza 2021., u 12 sati, služit će se Sv. Misa zadušnica u sjemenišnoj crkvi u Ołtarzewu, a u 18 sati istoga dana u katedrali sv. Mihaela arkanđela i sv. Florijana mučenika.

Iako je kratko bio s nama, puno je toga učinio za Međugorje koje je prepoznao kao duhovna pluća Europe i kao mjesto gdje se živi i promiče nova evangelizacija, ističući uvijek kristocentričnost međugorske duhovnosti, odnosno poziv Kraljice Mira, da preko sakramenata dođemo do njenog Sina.

Međugorsku župu, sve župljane i hodočasnike mons. Hoser odmah je prihvatio kao svoje, a koliko je volio ovu župu možemo vidjeti iz njegove homilije koju je održao na proslavi zaštitnika župe sv. Jakova apostola, 25. srpnja 2020. godine predvodeći misno slavlje i sakrament svete potvrde. Dijelove te homilije donosimo u audiozapisu, koji je pripremio Andrija Šego.

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne