Na Čistu srijedu kod Plavog križa molitva za mir u Ukrajini

Papa nas je pozvao na post i molitvu za mir u Ukrajini na Pepelnicu. Apelirao je na sve one koji, kako je kazao ”imaju političku odgovornost, da naprave ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, koji je Bog mira, a ne rata, Otac sviju, a ne samo nekoga, koji želi da budemo braća, a ne neprijatelji.”

Obraćajući se potom svima, vjernicima i onima koji ne vjeruju, Papa ih je sve potaknuo na molitvu i post.

”Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čistu srijedu, učinite Danom posta za mir. Posebno potičem vjernike da se toga dana intenzivno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira očuva svijet od ratnoga ludila”, pozvao je ranije papa Franjo, a njegovom pozivu odazvali su se i u Međugorju.

Na poticaj zajednice ‘Svjetlo Marijino’, koju čine osobe iz istočnoeuropskih zemalja uključujući i Ukrajince, molit će se krunica za prestanak rata i mir u Ukrajini te za sve ‘one koji još nisu upoznali Božju ljubav’, naveli su iz ove zajednice.

Molitva krunice za mir u Ukrajini i za one koji još nisu upoznali Božju ljubav, bit će sutra, na Čistu srijedu (2. ožujka 2022.) u 8 sati i 30 minuta kod Plavog križa, mjesta molitve brojnih međugorskih hodočasnika, a iz zajednice ‘Svjetlo Marijino’ pozivaju sve da im se pridruže.

I nedavno su svećenici iz Ukrajine koji su bili u Međugorju molili za mir na Brdu ukazanja, a pridružilis u im se tada i međugorski, kao i župljani okolnih župa te hodočasnici.

Na Brdu ukazanja u Međugorju molila se krunica za mir u Ukrajini i cijelom svijetu

povezano

Youtube kanal

Instagram

Kolumne